НачалоНовиниСледващият топмодел Galaxy на Samsung също може да пропусне вградената под дисплея селфи камера

Следващият топмодел Galaxy на Samsung също може да пропусне вградената под дисплея селфи камера

738
Написана от  nixanbal 06 октомври 2020
Следващият топмодел Galaxy на Samsung също може да пропусне вградената под дисплея селфи камера

Samsung изглежда няма да успее да предложи иновативно решение за селфи камерата и при следващия си флагман в началото на 2021 г., който според слуховете ще се нарича Galaxy S21 (а защо не S30?). Става въпрос за вградената под дисплея фронтална камера - технология, която няколко компании от години разработват, но все още не са предложили в крайно устройство. Всъщност през септември видяхме дебюта на такъв модел - Axon 20 5G на китайската ZTE, която обаче е слабо популярна извън родината си.

За Samsung имаше слухове, че т.нар. UDC (under-display camera) ще се появи тази година в модела Galaxy Z Fold 2. Това обаче е било отложено за Galaxy S21 в началото на 2021 г. и сега още веднъж, защото технологията продължава не е готова за масово производство. 

Сайтът SamMobile, позовавайки се на корейски медии, съобщава, че Samsung все още не са финализирали и каква комбинация от сензор и обектив ще използват за първата си вградена под дисплея селфи камера, така че такава е малко вероятно да видим при следващия модел Galaxy S. 

Вместо това, източникът смята, че технологията ще дебютира през втората половина на 2021 г., като се посочва, че това може да се случи с модела Galaxy Z Fold 3. 

Честно казано, лично за мен това не е голяма драма, защото съм ОК и със сегашното решение за изрязан кръг в дисплея или дори ноч, а и бих изчакал, колкото е необходимо, за да е сигурно, че накрая дисплеят без изрезки няма да е за сметка на качеството на камерата. 

Huawei представи в Европа смартфона nova 9 със 120 Hz OLED екран и 50 МР камера

На първото си присъствено глобално събитие от старта на ковид кризата насам току-що Huawei представи във Виена новия си смартфон…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer