Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСлуховете за смъртта на Windows 10 Mobile бяха официално потвърдени

Слуховете за смъртта на Windows 10 Mobile бяха официално потвърдени

2074
Написана от  nixanbal 09 октомври 2017
Слуховете за смъртта на Windows 10 Mobile бяха официално потвърдени

Windows 10 Mobile, която Microsoft използваше за смартфони, отдавна не дава признаци на живот, а сега подозренията за смъртта на платформата бяха официално потвърдени от Джо Белфиоре, човекът зад Windows 10. Белфиоре обяви в Twitter, че самата операционна система и нов хардуер с нея вече не са фокус. 

От поредицата съобщения в Twitter стана ясно, че един от основните проблеми на Windows 10 Mobile е била липсата на приложения. Белфиоре обяви, че са се опитвали много усилено, писали са приложения, плащали са за такива, но потребителите са били твърде малко, за да искат други компании да инвестират в софтуер.

Microsoft няма планове за свой собствен смартфон, но ще осигури достъп до своите софтуер и услуги за всички, които искат да използват Android и iOS. Само преди няколко дни беше пусната бета версия на браузъра Microsoft Edge за двете конкурентни платформи. 

Windows 10 Mobile

Все пак останалите потребители на смартфони с Windows 10 могат да разчитат на ъпдейти по сигурността и фиксове на проблеми. 

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer