Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСмартчасовниците с Tizen на Samsung изпревариха тези с Android Wear

Смартчасовниците с Tizen на Samsung изпревариха тези с Android Wear

1325
Написана от  nixanbal 12 май 2017
Смартчасовниците с Tizen на Samsung изпревариха тези с Android Wear

Смартчасовниците с Tizen OS на Samsung са изпреварили за първи път тези с Android Wear, независимо че зад последните стоят не един, а няколко водещи производителя на хардуер. Това сочат данни за доставките на умни часовници през първото тримесечие на 2017 г. от Strategy Analytics, според които Apple все така владее челната позиция. 

За периода януари-март 2017 г. доставките на смартчасовниците Gear от Samsung са 19% от всички, докато тези с Android Wear изпадат на трета позиция с 18 на сто.

Лидер в този продуктов сегмент остава Apple с 57% дял.

Доставките на смартчасовници в световен мащаб за Q1 на 2017 г. са достигнали 6.2 милиона броя, което е 48% ръст спрямо същия период година по-рано.

Добрите позиции в началото на годината за Apple и Samsung безспорно се дължат на новите модели, които двете компании представиха през есента на 2016-а. През септември видяхме Apple Watch Series 2 и освежена версия на оригинала под името Apple Watch Series 1, а на IFA Samsung показа Gear S3.  

Samsung-Smartwatch-Tizen-Market-Share-Q1-2017

В същото време Android Wear остана в стендбай режим в очакване на новата версия на платформата Android Wear 2.0. Тя беше обявена от Google през януари тази година и сега започнаха да се появяват нови модели с този софтуер, така че през следващото тримесечие може да видим ново разместване и връщане на втора позиция за AW.

Видео: 5 неща, които не знаете за Sony Xperia XZ Premium

В подробното видео ревю вече споделих с вас впечатленията си от едномесечната ми работа с Xperia XZ Premium, но още…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer