НачалоНовиниСмартфон Huawei с Hongmeng OS все пак може да се появи до края на годината

Смартфон Huawei с Hongmeng OS все пак може да се появи до края на годината

885
Написана от  kris.romanov 05 август 2019
Смартфон Huawei с Hongmeng OS все пак може да се появи до края на годината

От Huawei вече обявиха, че операционната система Hongmeng не се разработва за смартфони, а основно за IoT решения, но според китайския Global Times, цитиран от The Verge, компанията все пак подготвя и мобилен телефон с нея. Въпросният може да се появи още преди края на годината. 

Източникът твърди, че Huawei ще покаже Hongmeng OS на конференцията си за разработчици, която започва на 9 август в Китай. Това означава, че до няколко дни ще разберем подробности за нея, дали наистина има планове да се появи върху смартфони и кога да ги очакваме. 

Според непотвърдена информация първият смартфон с Hongmeng OS вече се разработва и е възможно да излезе на пазара през последното тримесечие на 2019 г. заедно с Huawei Mate 30 Pro. Любопитен детайл обаче е, че моделът с фирмената платформа на Huawei ще бъде от нисък или среден клас и ще струва под $300.

Това напомня на стратегията на Samsung с тяхната Tizen OS, която е за телевизори, хладилници и други свързани устройства, а при телефоните се появява само в най-ниския клас и то само на избрани пазари. 

Дали всичко това е коректна информация ще научим в близките дни. 

5 НЕЩА за BlackBerry KEY2

Емблематичната марка от зората на смартфоните и мобилния интернет BlackBerry наскоро се завърна официално в България, като у мен вече…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer