НачалоНовиниСмартфон със 192 МР камера може да бъде представен следващия месец

Смартфон със 192 МР камера може да бъде представен следващия месец

1446
Написана от  nixanbal 07 април 2020
Смартфон със 192 МР камера може да бъде представен следващия месец

След като моделите от среден клас вече масово биват оборудвани с 64 МР камери, а във високия клас все по-често говорим за над 100 МР, изглежда войната на мегапиксели отново се възражда, а според последните слухове през май ще видим нов смартфон със 192 МР камера. 

Информацията идва от китайската мрежа Weibo, така че е неофициална, но все пак тъкмо там често се появяват детайли за необявени устройства. 

Та, според източника въпросният 192 МР сензор ще се появи в нов смартфон с чипсет Snapdragon 765G, което е решение на Qualcomm за модели от висок среден клас. А това означава, че мистериозният модел няма да е от премиум сегмента и ще се предлага на значително по-ниска цена. 

Не е ясно кой ще бъде производител на това устройство, но едно от слепите предположения може да е Xiaomi, които имат афинитет към големия брой пиксели в камерите на устройствата си. Те бяха първите с 64 МР и със 108 МР смартфон. 

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer