НачалоНовиниСмартфонът Essential предлага дисплей без рамки, двойна камера и нова система аксесоари приставки

Смартфонът Essential предлага дисплей без рамки, двойна камера и нова система аксесоари приставки

3906
Написана от  nixanbal 30 май 2017
Смартфонът Essential предлага дисплей без рамки, двойна камера и нова система аксесоари приставки

Смартфонът Essential на новооснованата компания на един от създателите на Android Анди Рубин вече е факт. Устройството предлага актуален списък екстри, дисплей без рамки и отправя поглед към модулния дизайн, заформяйки нова екосистема от аксесоари приставки. 

Essential има 7.8 мм тънък корпус от титаний и керамика, за който производителят твърди, че понася без никакви щети изпускания. 

Най-вълнуващата част от дизайна на устройството обаче е дисплеят му, който е почти без никакви рамки. Запазена е само брадичката, а интересен детайл е врязаната в екрана предна камера. 

Дисплеят е с 5.71", със съотношение на страните 19:10 и 2560x1312 пиксела резолюция.

Essential

Чипсетът е Snapdragon 835, допълнен от 4 GB RAM и 128 GB UFS 2.1 вградена памет. Има скенер за пръстови отпечатъци на гърба, Bluetooth 5.0, USB Type-C порт и 3040 mAh батерия.

Няма 3.5 мм жак, което всъщност май трябваше да присъства в телефон с такова име. В комплекта все пак влиза преходник от USB Type-C. 

Essential

Камерата е също интересна част от характеристиките на Essential. Става въпрос за двойка от 13 МР сензори - единият цветен, другият - монохромен. Да, нещо подобно на Huawei P9/P10, като и тук камерата смесва информацията от двата сензора и постига по-добри кадри. Предната камера е 8 МР с 4k видеозапис. 

Essential

Смартфонът Essential може да се използва с аксесоари тип приставки, подобни на MotoMods на Motorola. Беше представена 360-градусова камера, която се прикрепва към горната част на телефона, свързвайки се към него чрез магнит и два пина - т.нар. безкабелен конектор Click.

Essential 

Устройството се продава на цена от $699 или за $749 с 360-градусовата камера. 

Essential

Поръчката става през сайта на Essential, където засега има опция само за ревервация на бройка, но няма вариант да бъде посочена друга държава освен САЩ.

Видео: Formula E в Париж на 960 к/с със Sony Xperia XZ Premium

В края на май пътувах до френската столица, където по покана на Рено станах част от зрителите, наблюдаващи на живо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer