НачалоНовиниСмартфонът с 5 камери Nokia 9 PureView бележи завръщането на бранда PureView

Смартфонът с 5 камери Nokia 9 PureView бележи завръщането на бранда PureView

3540
Написана от  nixanbal 24 февруари 2019
Смартфонът с 5 камери Nokia 9 PureView бележи завръщането на бранда PureView

Здравейте от събитието на HMD Global тук, в Барселона, където компанията току-що представи новия си флагман смартфон Nokia 9 PureView. Той бележи завръщането на популярния PureView бранд от миналото на финландците и го прави с първата петорна основна камера в мобилен телефон.

Основната камера на Nokia 9 PureView включва 2 цветни сензора и 3 монохромни, които улавят 2.9 пъти повече светлина. Обективите използват оптика ZEISS. 

Предвиден е отделен копроцесор за обработка на изображенията, който управлява всяка камера едновременно. При правенето на снимка всички камери заснемат поне по един кадър, обясниха от компанията, а за по-доброто качество работят CPU, GPU и IPS чиповете. 

Така HMD Global обещават безпрецедентен динамичен обхват, който запазва детайли и контраст при всякакви условия на снимане с Nokia 9 PureView. А аз нямам търпение да тествам това нещо. 

Nokia 9

Специално внимание беше отделено не само на заснемането, но и на обработката на кадрите, които могат да бъдат в RAW/DNG формат. Тук HMD Global са си партнирали с Adobe за мобилната версия на Lightroom. В Google Photos пък може да се променя фокусът на всеки кадър, след като вече е заснет. 

Подобрен е и интерфейсът на про режима Pro Camera, при който вече може да се настройва експозиция до 10 секунди. 

HMD Global Nokia 9 PureView

Nokia 9 PureView разполага с 5.99" POLED PureDisplay дисплей с 2K резолюция и вграден в него скенер за пръстови отпечатъци + Face Unlock. Няма ноч. Устройството е създадено от едно цяло парче алуминий серия 6000, който е полиран и оцветен в тъмносиньо. Иначе дисплеят и задният панел са стъклени с Gorila Glass 5, а защитата от прах и вода е IP67. Профилът на корпуса е 8 мм и няма стърчащи обективи. 

Nokia 9 PureView се базира на миналогодишния чипсет Snapdragon 845, има 6 GB RAM, 128 GB вградена памет, има 3320 mAh батерия с 10 W бързо зареждане и безжично зареждане. 

Моделът ще се продава на цена от $699.

5 НЕЩА за таблета Lenovo Tab P11

След като в края на миналата година ви представих таблета Tab P11 Pro на Lenovo, днес у мен е моделът…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer