НачалоНовиниСмартфоните BlackBerry вече ще се разработват изцяло от външна компания

Смартфоните BlackBerry вече ще се разработват изцяло от външна компания

4137
Написана от  nixanbal 28 септември 2016
Смартфоните BlackBerry вече ще се разработват изцяло от външна компания

BlackBerry реши да отхвърли част от товара, който влачи през последните години, и днес обяви, че прекратява вътрешната разработка на хардуерната част от смартфоните си. Вместо това канадците ще разчитат на свои партньори да създават за тях устройства, а фокусът на къпинката ще бъде софтуерът и услугите с него.

Компанията планира да преустанови всякаква вътрешна разработка на хардуер и ще аутсорсне тази функция на свои партньори, заяви днес главният изпълнителен директор на BlackBerry Джон Чен. 

Такъв партньор BlackBerry вече припозна в китайската TCL Corporation, която стои и зад смартфоните под бранда Alcatel. Неслучайно един от последните модели на канадците - BlackBerry DTEK50, е почти идентичен като дизайн с Alcatel Idol 4. 

Шефът на компанията заяви преди време, че ако бизнесът с телефони не носи печалба, той ще се откаже от него. Настоящият ход е обещаната крачка в тази посока, имайки предвид и току-що обявените с него финансови резултати за последните три месеца, с които BlackBerry отчита над $370 милиона загуба. 

За същия период Джон Чен сподели, че приходите от софтуер са с двоен ръст на годишна база, така че оттеглянето от хардуера всъщност е и с идеята компанията да се фокусира върху софтуерните решения и услуги. 

Държавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

Държавата да въведе субсидия от 5000 евро при покупка на електромобил и 2500 евро за плъгин хибрид. За това настоява Асоциацията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer