Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСмартфоните BlackBerry вече ще се разработват изцяло от външна компания

Смартфоните BlackBerry вече ще се разработват изцяло от външна компания

4462
Написана от  nixanbal 28 септември 2016
Смартфоните BlackBerry вече ще се разработват изцяло от външна компания

BlackBerry реши да отхвърли част от товара, който влачи през последните години, и днес обяви, че прекратява вътрешната разработка на хардуерната част от смартфоните си. Вместо това канадците ще разчитат на свои партньори да създават за тях устройства, а фокусът на къпинката ще бъде софтуерът и услугите с него.

Компанията планира да преустанови всякаква вътрешна разработка на хардуер и ще аутсорсне тази функция на свои партньори, заяви днес главният изпълнителен директор на BlackBerry Джон Чен. 

Такъв партньор BlackBerry вече припозна в китайската TCL Corporation, която стои и зад смартфоните под бранда Alcatel. Неслучайно един от последните модели на канадците - BlackBerry DTEK50, е почти идентичен като дизайн с Alcatel Idol 4. 

Шефът на компанията заяви преди време, че ако бизнесът с телефони не носи печалба, той ще се откаже от него. Настоящият ход е обещаната крачка в тази посока, имайки предвид и току-що обявените с него финансови резултати за последните три месеца, с които BlackBerry отчита над $370 милиона загуба. 

За същия период Джон Чен сподели, че приходите от софтуер са с двоен ръст на годишна база, така че оттеглянето от хардуера всъщност е и с идеята компанията да се фокусира върху софтуерните решения и услуги. 

Видео: 5 неща, които не знаете за Sony Xperia XZ Premium

В подробното видео ревю вече споделих с вас впечатленията си от едномесечната ми работа с Xperia XZ Premium, но още…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer