НачалоНовиниСмартфоните Galaxy S21 ще имат подобрена ултраширока камера с автофокус

Смартфоните Galaxy S21 ще имат подобрена ултраширока камера с автофокус

927
Написана от  nixanbal 14 декември 2020
Смартфоните Galaxy S21 ще имат подобрена ултраширока камера с автофокус

Новите смартфони от флагман серията Galaxy S21 на Samsung се очакват на 14 януари, като вече знаем почти всичко за тях. Появи се и информация, засягаща ултрашироката камера на трите модела, която изглежда ще бъде значително подобрена спрямо предходното поколение. 

Оказва се, че смартфоните Galaxy S21 ще използват нов сензор Sony IMX 563 за ултрашироката си камера, което означава 12 МР резолюция, размер 1/2.55" и 1.40 μm на отделните пиксели.

Източникът @UniverseIce пояснява още, че обхватът на тази камера при новите устройства на Samsung ще бъде увеличен на 123 градуса спрямо 120 градуса при S20.

Може би най-важното е, че въпросната ултраширока камера ще има Dual PD автофокус, като така тя ще може да се използва и за снимки от много близко разстояние, без да има специална макро камера. 

Припомням ви, че се очаква на 14 януари 2021 г. Samsung да представи Galaxy S21, Galaxy S21+ и Galaxy S21 Ultra, както и нови компактни безжични слушалки, наречени Galaxy Buds Pro, а не е изключено да видим и още продукти. 

Nokia представя 6 нови смартфона в среден и нисък клас, въвежда нови имена за моделите

На очакваното си онлайн събитие днес HMD Global представи цели 6 нови Android смартфона под бранда Nokia, които са позиционирани…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer