НачалоНовиниСмартфоните на Apple за щатския пазар могат да бъдат произвеждани и извън Китай, ако се наложи

Смартфоните на Apple за щатския пазар могат да бъдат произвеждани и извън Китай, ако се наложи

1690
Написана от  nixanbal 12 юни 2019
Смартфоните на Apple за щатския пазар могат да бъдат произвеждани и извън Китай, ако се наложи

Apple има резервен план, ако търговската война между САЩ и Китай излезе извън контрол, пише Bloomberg. При подобно развитие на нещата Hon Hai Precision Industry Co. (Foxconn) има готовност да изнесе производството на предназначените за американския пазар смартфони iPhone извън Китай. 

Тайванската Foxconn е основният партньор на Apple, който сглобява техни ключови устройства, включително iPhone и iPad. По-голямата част от продукцията се произвежда в Китай, който е и най-големият международен пазар за базираната в Купертино компания. 

Заплахите на Тръмп да наложи нови такси на изнасяните от Китай стоки обаче биха задълбочили проблемите в отношенията между двете страни, засягайки и бизнеса на Apple.

Затова Foxconn е в готовност да изнесе част от продукцията на iPhone извън Китай, а именно бройките, които са предвидени за износ към САЩ. Това е било потвърдено официално от представител на висшия мениджмънт във Foxconn, който е посочил, че към момента Apple не е поискала подобни действия.

Според анализатор от Strategy Atalytics ще бъдат необходими една или две фабрики извън Китай, които да обслужват нуждите на Тим Кук за щатския пазар. Същият обръща внимание, че изнасяне на цялото производство/сглобяването на устройствата няма да бъде толкова сложна задача, колкото преместване производството на всички компоненти за тях.

Готовността на Foxconn да сътрудничи напълно на Apple не е изненада, имайки педвид колко голям клиент е базираната в Купертино компания. В миналото сме били свидетели как развалени договори на Apple с доставчици могат да им нанесат сериозни финансови загуби.

ВИДЕО: Проект за умен паркинг стартира в Бургас

Когато по-рано тази година стартирахме съвместния проект УМЕН ГРАД с VIVACOM, изобщо не предполагах колко неща се случват в България…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer