НачалоНовиниСмартфоните на Huawei ще използват навигация от TomTom вместо Google Maps

Смартфоните на Huawei ще използват навигация от TomTom вместо Google Maps

1734
Написана от  nixanbal 19 януари 2020
Смартфоните на Huawei ще използват навигация от TomTom вместо Google Maps

Подобно на Mate 30 Pro, очакванията са, че и следващият флагман на Huawei ще се базира на Android, но заради търговската война между САЩ и Китай няма да идва с услугите на Google. Затова Huawei активно развива своя пакет алтернативни приложения Huawei Mobile Services, като сега стана ясно с какво ще бъде заменено най-популярното навигационно приложение - Google Maps. 

Оказва се, че Huawei са сключили споразумение с холандската TomTom, така че нейните карти, информация за трафика и навигационен софтуер ще бъдат използвани в бъдещите смартфони на китайската компания. 

Сделката е била подписана преди известно време, но беше официално обявена тази седмица. Няма подробности за финансовите ѝ мащаби.

С това изглежда Huawei решава един от проблемите си с версията на Android, която има възможност да използва. Припомням ви, че т.нар. AOSP е платформата на Google с отворен код, която е свободна за ползване от всеки, но в нея не влизат услугите им (Maps, Gmail, YouTube и др.).

Новината е добре дошла и за холандците, които все по-малко залагат на хардуерни навигационни системи и ще продават само софтуера и данните за такива. 

Посетих сервиза на Теленор - ето какво се случва вътре

Ето че и на мен ми се случи да вляза в сервиз за мобилни телефони. Въпреки че никога не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer