НачалоНовиниСмартфоните на OnePlus и Oppo изглежда ще стават все по-подобни

Смартфоните на OnePlus и Oppo изглежда ще стават все по-подобни

1056
Написана от  nixanbal 23 януари 2021
Смартфоните на OnePlus и Oppo изглежда ще стават все по-подобни

OnePlus и Oppo са два китайски бранда с един собственик (BBK Electronics), като нерядко устройствата от двата са имали някои сходства. Сега става ясно, че отделите им за проучвания и разработки се сливат в един, което вероятно означава, че ще виждаме все повече подобни модели.

Новината тръгна от китайските медии, но беше потвърдена от OnePlus в официално изявление към Android Authority. В него се казва, че OnePlus ще продължи да оперира независимо, но процесът по интеграция на R&D отделите им с Oppo се случва с цел оптимизации и по-нататъшен растеж на компанията. 

Първоначалният източник на информацията посочва, че споделянето на R&D отдел между OnePlus и Oppo ще бъде подобно на ситуацията при Xiaomi и Redmi. 

Промените обаче на касаят софтуера. Поне засега двете компании ще продължат да използват своите открояващи ги модификации на Android - съответно Oxygen OS и Color OS.

Е, дори смартфоните Oppo да не се появят официално скоро в България, може би OnePlus ще успеят да компенсират с присъствието си. 

Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra - кога излизат в България, колко струват + условия на преордер

Samsung току-що представи новите си смартфони от висок клас в серията Galaxy S21 и обяви подробности за пускането им на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer