НачалоНовиниСмартфоните Nokia oчаквано оглавиха класация за най-надеждни софтуерни актуализации при Android

Смартфоните Nokia oчаквано оглавиха класация за най-надеждни софтуерни актуализации при Android

2265
Написана от  nixanbal 27 октомври 2020
Смартфоните Nokia oчаквано оглавиха класация за най-надеждни софтуерни актуализации при Android

Смартфоните Nokia на HMD Global оглавиха класацията на Counterpoint Research, която отличава устройствата с най-надеждни софтуерни актуализации. Това е втората поредна година, в която тази марка е начело в списъка.

В доклада на Counterpoint Research производителите на Android смартфони всъщност се оценяват по 4 критерия - софтуер, сигурност, качество на изработката и препоръка за ползване от бизнеса. 

Смартфоните Nokia са постигнали най-висока оценка заради осигуряването на бързи ъпдейти до новите версии на операционната система, както и такива за сигурността ѝ. Освен това HMD Global имат по-строги тестове качеството на изработка спрямо средните нива в индустрията, а също и най-богатото портфолио препоръчани за бизнеса модели, част от програмата Android Enterprise Recommended на Google, посочва докладът. 

Припомням ви, че наскоро HMD Global публикуваха и изключително прецизен и изчерпателен списък и график с предстоящите актуализации до Android 11 за своите устройства. 

Android

Интересна вметка е, че 98% от производителите на Android смартфони все още не предлагат постоянни и надеждни софтуерни ъпдейти. След Nokia в челната тройка са отличени още OnePlus и Samsung. 

В материала не се споменава нищо за Pixel на Google.

Подробности вижте тук https://www.counterpointresearch.com/nokia-phones-lead-trust-rankings/?fbclid=IwAR1w_XiQHpta13Xb-LjDJ598Al0S5PPukMAkYP2IjYPycPBk5AYkR6iz5Jk.

5 НЕЩА за Logitech MX Keys Mini

Преди време ви разказах за домашния си офис и периферията, която използвам. В нея основно място има отредено за клавиатурата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer