Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСмартфоните Xperia X на Sony в детайли + снимки

Смартфоните Xperia X на Sony в детайли + снимки

7048
Написана от  nixanbal 23 февруари 2016
Смартфоните Xperia X на Sony в детайли + снимки

На MWC 2016 японците от Sony представиха изненадващо цяла нова серия смартфони от среден към висок клас под името Xperia X. Тя е представена от три модела - Xperia X, по-мощната му модификация Xperia X Performance и по-долу позиционираният Xperia XA. В този материал ви предлагам снимки и видео на устройствата, както и първите си впечатления от срещата ми с тях. 

Sony Xperia X и Xperia X performance имат 5" IPS дисплей с Full HD резолюция, който е изключително ярък. При Xperia XA резолюцията е HD и детайлността не е на същото ниво, но пък този апарат има предимството да е единственият с незабележима странична рамка. Това всъщност може да обърка някои потребители, че става въпрос за модел от по-висок клас, тъй като на живо е наистина впечатляващо. 

Sony XPERIA X

Xperia X използва чипсет Snapdragon 650 и има 3 GB RAM, докато по-мощната му версия Xperia X Performance е със Snapdragon 820 и 3 GB RAM. Последният е и единственият водоустойчив смартфон в новото трио. 

Sony XPERIA X

Камерата е много важна част от спецификациите на новите модели Xperia X и Xperia X Performance. Те имат познатия от Z5 23 МР сензор, но новото е, че използват предикативен хибриден автофокус. Той може да следи избран обект в движение, така че когато натиснете спусъка, да го уловите на фокус и без размазване. При Xperia XA няма същия предикативен фокус, но пак е използвана система за следене на обектите. 

Sony XPERIA X

Интересна е и скоростта на включване на камерата. С натискане на бутона апаратът включва камерата си и прави снимка за 0.6 секунди. Тествах това на щанда на Sony на специална демо зона със изскачащи цилиндъри и се оказа, че Xperia X прави снимка още преди дисплеят да е светнал. Това вероятно е най-бързият начин да уловите момент.

Sony XPERIA X

При дизайна е запазена познатата линия, но стъкленият гръб е сменен с метал, каквато е и рамката. По-ниско позиционираният Xperia XA обаче е изцяло пластмасов и няма скенер за пръстови отпечатъци. Затова и копчето за включване при X и X Performance е от новия тип, познат от Xperia Z5.

Sony XPERIA X

Като цяло устройствата се усещат като много качествено изработени и лежат удобно в ръката, а екраните са може би по-сериозен акцент и от камерата. Sony имаше нужда от сериозно раздвижване на портфолиото и серията Xperia X е добър ход. Остава въпросът дали цените ще са достатъчно конкурентни и ще позволят на устройствата да достигнат до повече потребители.

Лошата новина е, че Xperia X ще излезе на пазара едва "в средата на лятото". 

Sony XPERIA X

Мтел става A1 България: 5 важни въпроса около ребрандинга

На 20 септември в сайта на Telekom Austria Group, под чиято шапка е Мтел, беше публикувано прессъобщение, оповестяващо предстоящи важни…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer