НачалоНовиниSnapdragon 845 в детайли - какво ни очаква от новите премиум смартфони през 2018 г.

Snapdragon 845 в детайли - какво ни очаква от новите премиум смартфони през 2018 г.

5635
Написана от  nixanbal 07 декември 2017
Snapdragon 845 в детайли - какво ни очаква от новите премиум смартфони през 2018 г.

Qualcomm окончателно повдигна завесата над новия си премиум чипсет Snapdragon 845 и вече имаме всичките му спецификации. Новата мобилна платформа на чипмейкъра идва със сериозни амбиции в няколко ключови направления и обещава да ни позволи да изцедим още повече от бъдещите си устройства. 

Snapdragon 845 включва процесор с 8 ядра Kryo 385 (4 Cortex-A75 на 2.8 GHz и 4 Cortex-A55 на 1.8 GHz), използва нова графика Adreno 630, както и нови ядра за обработка на задачи от сферата на изкуствения интелект, за камерата и за сигурността. 

Новата Qualcomm Kryo 385 архитектура обещава до 25% скок в производителността на процесора, а графиката също е заякнала с до 30 на сто спрямо предишното поколение Adreno. 

Третото поколение на Qualcomm Hexagon 685 DSP се грижи за бързото справяне с AI задачи в самото устройство, а Qualcomm Spectra 280 ISP подпомага камерата, като прави възможен видеозапис с 64 пъти по-динамичен цветови обхват. Хардуерът е достатъчен и за заснемане на 60 до 16 МР снимки за секунда. 

Добавено е и изцяло ново ядро или както Qualcomm го нарича - хардуерно изолирана подсистема Secure Processing Unit (SPU), което защитава личните данни "като в трезор". 

По отношение живота на батерията Snapdragon 845 обещава да осигурява цял ден време на ползване, а освен това идва с технологията за бързо зареждане Qualcomm Quick Charge 4+, готова да зареди до 50% от батерията за 15 минути. 

Qualcomm вече доставя мостри от Snapdragon 845 на своите партньори и се очаква устройствата с него за крайни клиенти да се появят на пазара в началото на 2018 г. Чипсетът ще се използва от смартфони, XR (extended reality) очила и новите "винаги свързани" РС-та. 

Още детайли за Snapdragon 845 - тук и тук

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer