Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSnapdragon 845 в детайли - какво ни очаква от новите премиум смартфони през 2018 г.

Snapdragon 845 в детайли - какво ни очаква от новите премиум смартфони през 2018 г.

4162
Написана от  nixanbal 07 декември 2017
Snapdragon 845 в детайли - какво ни очаква от новите премиум смартфони през 2018 г.

Qualcomm окончателно повдигна завесата над новия си премиум чипсет Snapdragon 845 и вече имаме всичките му спецификации. Новата мобилна платформа на чипмейкъра идва със сериозни амбиции в няколко ключови направления и обещава да ни позволи да изцедим още повече от бъдещите си устройства. 

Snapdragon 845 включва процесор с 8 ядра Kryo 385 (4 Cortex-A75 на 2.8 GHz и 4 Cortex-A55 на 1.8 GHz), използва нова графика Adreno 630, както и нови ядра за обработка на задачи от сферата на изкуствения интелект, за камерата и за сигурността. 

Новата Qualcomm Kryo 385 архитектура обещава до 25% скок в производителността на процесора, а графиката също е заякнала с до 30 на сто спрямо предишното поколение Adreno. 

Третото поколение на Qualcomm Hexagon 685 DSP се грижи за бързото справяне с AI задачи в самото устройство, а Qualcomm Spectra 280 ISP подпомага камерата, като прави възможен видеозапис с 64 пъти по-динамичен цветови обхват. Хардуерът е достатъчен и за заснемане на 60 до 16 МР снимки за секунда. 

Добавено е и изцяло ново ядро или както Qualcomm го нарича - хардуерно изолирана подсистема Secure Processing Unit (SPU), което защитава личните данни "като в трезор". 

По отношение живота на батерията Snapdragon 845 обещава да осигурява цял ден време на ползване, а освен това идва с технологията за бързо зареждане Qualcomm Quick Charge 4+, готова да зареди до 50% от батерията за 15 минути. 

Qualcomm вече доставя мостри от Snapdragon 845 на своите партньори и се очаква устройствата с него за крайни клиенти да се появят на пазара в началото на 2018 г. Чипсетът ще се използва от смартфони, XR (extended reality) очила и новите "винаги свързани" РС-та. 

Още детайли за Snapdragon 845 - тук и тук

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer