НачалоНовиниСнимки и първи впечатления от достъпния офис помощник Brother DCP-1622WE

Снимки и първи впечатления от достъпния офис помощник Brother DCP-1622WE

5152
Написана от  nixanbal 23 февруари 2018
Снимки и първи впечатления от достъпния офис помощник Brother DCP-1622WE

Когато получих предложение от Brother да взема за един бърз тест драйв многофункционалното им лазерно устройство DCP-1622WE си казах "Tа това е принтер!? Какво толкова да му тествам...". Все пак прецених, че почти всички използваме подобни решения у дома или в офиса, така че защо не и ето го до мен на бюрото.

Brother DCP-1622WE всъщност не е напомпан с купища екстри и не се продава на неприлично висока цена. Интересното тук е точно обратното - че е едно от по-достъпните предложения на пазара, като акцентът е върху пъргавата работа и евтините консумативи.

Добрата новина първо е, че успях да събера устройството на малкото си бюро, без да ми пречи на нормалната работа с лаптопа. Умишлено съм предпочел по-компактно работно място и не бих искал да го променям, ако реша да добавя още нещо към домашния офис. Отпечатъкът на DCP-1622WE е 38.5х34 см, а теглото 7.2 кг.

Brother DCP-1622WE

Мултифункционалното устройство на Brother има типичен дизайн на голяма кутия, няма нищо нестандартно във външния му вид и благодарение и на черния си цвят се вписа идеално при мен.

Инсталацията е изключително простичка и връзката с компютъра става лесно чрез кабела в комплекта, въпреки че аз не го използвах. Директно свалих драйвърите за моя MacBook Pro от сайта на Brother и го свързах с машината безжично. Добрата новина е, че се поддържат драйвъри и за най-актуалната версия на OS X на Apple, което ме изненада. Разбира се, с Windows PC комуникацията би била аналогична.

Brother DCP-1622WE

Държах и да изпробвам другия вариант за разпечатване на документи - директно от смартфона. Безжичната комуникация между двете устройства става чрез Wi-Fi, като е необходимо да инсталирате на мобилния си и приложението Brother iPrint&Scan. Освен да използвате функциите на DCP-1622WE през този софтуер на телефона, от него можете да следите още състоянието на машината, кога предстои смяна на тонер касетата и т.н.

Приложението Brother iPrint&Scan е налично за Android, iOS и дори смартфони с Windows, като в моя случай използвах модел с платформата на Google. Важно условие е смартфонът да е свързан към същата Wi-Fi мрежа, към която сте свързали и принтера.

Brother DCP-1622WE

Не засягам в детайли възможността за копиране и сканиране, тъй като в последните години свикнах да използвам камерата на телефона си за дигитализиране на документи, но ако имате нужда от професионален помощник - тук се предлагат и тези екстри.

Устройството на Brother обещава печат на до 1500 страници с едно зареждане, като в пакета му е включена първата тонер касета. Скоростта на печатане с лазерното устройство е мигновена - страницата излиза сякаш за едно премигване време, а по спецификации за минута можете да получите до 20 страници. Качеството на излизащите от черната машина напечатани листа също е добро, дори ако се опитате да я затормозите с по-голям брой наведнъж.

Brother DCP-1622WE

Всъщност цената на консумативите вероятно е един от основните фактори, които имаме предвид, когато избираме подобно устройство. В случая с монохромната машина у мен цената на черната тонер касета е 44 лв. с ДДС, което прави печата с нея един от най-икономичните.

Под чертата бих казал, че Brother DCP-1622WE е добър вариант не само за бюджетна многофункционална машина за ползване у дома или в малък офис, но е подходяща и за хората, които в перспектива не биха искали да отделят сериозни суми за консумативи и поддръжка. Възможността за безжичен печат и сканиране от телефона също е приятна екстра, особено ако като мен използвате често Google Docs на мобилния си.

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer