Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСнимки и първи впечатления от достъпния офис помощник Brother DCP-1622WE

Снимки и първи впечатления от достъпния офис помощник Brother DCP-1622WE

3913
Написана от  nixanbal 23 февруари 2018
Снимки и първи впечатления от достъпния офис помощник Brother DCP-1622WE

Когато получих предложение от Brother да взема за един бърз тест драйв многофункционалното им лазерно устройство DCP-1622WE си казах "Tа това е принтер!? Какво толкова да му тествам...". Все пак прецених, че почти всички използваме подобни решения у дома или в офиса, така че защо не и ето го до мен на бюрото.

Brother DCP-1622WE всъщност не е напомпан с купища екстри и не се продава на неприлично висока цена. Интересното тук е точно обратното - че е едно от по-достъпните предложения на пазара, като акцентът е върху пъргавата работа и евтините консумативи.

Добрата новина първо е, че успях да събера устройството на малкото си бюро, без да ми пречи на нормалната работа с лаптопа. Умишлено съм предпочел по-компактно работно място и не бих искал да го променям, ако реша да добавя още нещо към домашния офис. Отпечатъкът на DCP-1622WE е 38.5х34 см, а теглото 7.2 кг.

Brother DCP-1622WE

Мултифункционалното устройство на Brother има типичен дизайн на голяма кутия, няма нищо нестандартно във външния му вид и благодарение и на черния си цвят се вписа идеално при мен.

Инсталацията е изключително простичка и връзката с компютъра става лесно чрез кабела в комплекта, въпреки че аз не го използвах. Директно свалих драйвърите за моя MacBook Pro от сайта на Brother и го свързах с машината безжично. Добрата новина е, че се поддържат драйвъри и за най-актуалната версия на OS X на Apple, което ме изненада. Разбира се, с Windows PC комуникацията би била аналогична.

Brother DCP-1622WE

Държах и да изпробвам другия вариант за разпечатване на документи - директно от смартфона. Безжичната комуникация между двете устройства става чрез Wi-Fi, като е необходимо да инсталирате на мобилния си и приложението Brother iPrint&Scan. Освен да използвате функциите на DCP-1622WE през този софтуер на телефона, от него можете да следите още състоянието на машината, кога предстои смяна на тонер касетата и т.н.

Приложението Brother iPrint&Scan е налично за Android, iOS и дори смартфони с Windows, като в моя случай използвах модел с платформата на Google. Важно условие е смартфонът да е свързан към същата Wi-Fi мрежа, към която сте свързали и принтера.

Brother DCP-1622WE

Не засягам в детайли възможността за копиране и сканиране, тъй като в последните години свикнах да използвам камерата на телефона си за дигитализиране на документи, но ако имате нужда от професионален помощник - тук се предлагат и тези екстри.

Устройството на Brother обещава печат на до 1500 страници с едно зареждане, като в пакета му е включена първата тонер касета. Скоростта на печатане с лазерното устройство е мигновена - страницата излиза сякаш за едно премигване време, а по спецификации за минута можете да получите до 20 страници. Качеството на излизащите от черната машина напечатани листа също е добро, дори ако се опитате да я затормозите с по-голям брой наведнъж.

Brother DCP-1622WE

Всъщност цената на консумативите вероятно е един от основните фактори, които имаме предвид, когато избираме подобно устройство. В случая с монохромната машина у мен цената на черната тонер касета е 44 лв. с ДДС, което прави печата с нея един от най-икономичните.

Под чертата бих казал, че Brother DCP-1622WE е добър вариант не само за бюджетна многофункционална машина за ползване у дома или в малък офис, но е подходяща и за хората, които в перспектива не биха искали да отделят сериозни суми за консумативи и поддръжка. Възможността за безжичен печат и сканиране от телефона също е приятна екстра, особено ако като мен използвате често Google Docs на мобилния си.

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer