НачалоНовиниСофия става част от европейския хакатон на adidas

София става част от европейския хакатон на adidas

4710
Написана от  nixanbal 12 април 2018
София става част от европейския хакатон на adidas

София е една от само четири спирки, през които ще премине европейският хакатон на adidas тази година. Столицата ни е избрана заради развитата си ИТ общност, която често е причина градът ни да е припознаван като един от водещите в Европа в сферата на иновациите. Ето и каква е идеята на събитието...

Компанията все по-често говори за своята дигитална трансформация, свързана не само с достигането до потребителите, но и с промяна в начина на създаване и продажба на продукти. Затова и не е чудно, че бранд, който иначе свързваме в обувките на краката си, организира adidas European Hackathon, чиято цел е да бъдат стимулирани иновациите, творческото мислене и работата в екип.

adidas European Hackathon

Но да си поговорим по-конкретно - кога, къде и какво?

Поредицата събития adidas European Hackathon тръгва от Барселона (14-15 април), след което преминава през София (12-13 май), Мадрид (26-27 май) и приключва в Амстердам (9-10 юни).

Участниците, от които няма да се очаква да са само програмисти левъл гуру, ще могат да се включат в технически обучения на място, оборудвано с най-съвременни технологии. А мястото, на което ще се проведе хакатонът в София, е Work & Share Coworking Space на ул. "Тинтява" 15-17 в кв. Дианабад.

Можете да се регистрирате тук http://www.adidas-hack.com/location/Sofia като екип или като индивидуален участник, който впоследствие ще се присъедини към друг отбор или ще сформира свой с други участници. Има и Facebook събитие - цък

Майкъл Фьогеле

adidas обещава награди в размер на до 10 000 лв., а отборът победител ще замине за Германия за финален сблъсък с шампионите от останалите три града, където ще се състезава за голямата награда. Финалистите ще имат възможност да се срещнат и с един от тримата най-високопоставени мениджъри на adidas - Михаел Фьогеле, Chief Information Officer (на снимката горе).

Сериозно международно присъствие ще има и в журито, което ще оценява работата на отборите в София. Ще спомена само Кайл Калъмбъс от отдела за проучвания и разработки на Mercedes-Benz, някои от най-важните софтуерни експерти на adidas и българката Йонел Илиева, която е базирана в централата на adidas в Германия и на която до голяма степен дължим България да е част от хакатона.

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer