Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSony подготвя първия си смартфон Xperia с AMOLED дисплей

Sony подготвя първия си смартфон Xperia с AMOLED дисплей

1539
Написана от  nixanbal 09 април 2012
Sony подготвя първия си смартфон Xperia с AMOLED дисплей

Досега смартфоните на Sony (Ericsson) от серията Xperia разполагаха със стандартен TFT дисплеи, но в близко бъдеще японският производител изглежда ще премине към AMOLED панелите. Това сочи информация от сайта China Times, който посочва, че ще видим нов Xperia смартфон с 4.3“ AMOLED дисплей до края на годината.

Според източника производството на тези дисплеи ще започне преди края на месец юни от AU Optronics, а първите доставки ще са през втората половина на годината. Очаква се с новите си модели Sony да предложи по-ярки дисплеи, с по-бързи реакции при докосване и с гъстота на пикселите от 250 до 300 ppi.

Разбира се, AMOLED дисплеите се славят и като по-енергийно ефективни, така че да се надяваме, че бъдещите смартфони Xperia ще предлагат и по-дълъг живот на батерията.

И въпреки че екранът на Sony Xperia S не е AMOLED, изображенията са достатъчно ясни и с чисти цветове, дори при пряка слънчева светлина. А повече подробности вижте в ревюто на Sony Xperia S.

5 НЕЩА за BlackBerry KEY2

Емблематичната марка от зората на смартфоните и мобилния интернет BlackBerry наскоро се завърна официално в България, като у мен вече…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer