НачалоНовиниSony представи фотоапаратите Cyber-shot RX100 II и RX1R в България

Sony представи фотоапаратите Cyber-shot RX100 II и RX1R в България

4325
Написана от  nixanbal 09 юли 2013
Sony представи фотоапаратите Cyber-shot RX100 II и RX1R в България

Вчера вечерта Sony представи два от най-новите си компактни цифрови фотоапарати от серията Cyber-shot в България. Моделите Sony Cyber-shot RX100 II и RX1R ще са на българския пазар от следващата седмица, а ето и какво предлагат в скромните си опаковки.

Sony Cyber-shot RX100 II

Sony Cyber-shot RX100 II има компактни размери на алуминиевия си корпус и тежи 281 грама с батерия и карта памет. Апаратът разполага с първия в света 20.2 MP Exmor R 1.0 сензор за по-добри снимки при по-ниска осветеност, f/1.8 Carl Zeiss обектив и BIONZ процесор за обработка на изображенията. Предлага още 3.6-кратно оптично приближение, Full HD 24p/25p видеозапис и 3-инчов White Magic дисплей, който се изнася напред и чупи нагоре и надолу за удобни снимки от различни ъгли.

Sony Cybershot5

Интересно за RX100 II е и поддръжката на Wi-Fi, благодарение на която фотоапаратът може да се управлява през безплатно приложения от смартфона, а връзката става с едно докосване чрез NFC.

Sony Cyber-shot RX100 II ще се предлага у нас на цена около 1500 лв. 

Sony Cyber-shot RX1R

RX1R е значително по-атрактивен модел, който е сходен с RX1, но премахва low-pass филтъра и обещава детайли без замъгляване или разпръскване на картината. С това RX1R е подходящ за пейзажна фотография и не толкова за макро или потрети, но и тогава се справя добре.

Sony Cybershot

Компактният 35 mm full frame апарат има 24.3 МР сензор с оптика Carl Zeiss Sonnar T* f2.0, а съвместимостта с технологията Triluminos Colour означава по-богати цветове на изображенията при възпроизвеждане върху Tiluminos дисплей, какъвто имат телевизорите BRAVIA на Sony. 

Sony Cybershot3

Цената на Sony Cyber-shot RX1R е доста по-сериозна - около 6000 лв. 

5 НЕЩА за BlackBerry KEY2

Емблематичната марка от зората на смартфоните и мобилния интернет BlackBerry наскоро се завърна официално в България, като у мен вече…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer