НачалоРевютаSonyРевю на Sony Ericsson MBS-100

Ревю на Sony Ericsson MBS-100

Музикална сфера за по-силен звук

4588
Написана от  nixanbal
Ревю на Sony Ericsson MBS-100

Чудни неща ми попадат напоследък и естествено няма как да не споделя впечатленията си от тях в блога. От няколко дни се заигравам с портативния високоговорител на Sony Ericsson – MBS-100. Сферичната джаджа се свързва с мобилен телефон през Bluetooth и позволява да слушате заредените на него МР3-ки с по-добро качество и на висок глас. Какви са предимствата на музикалното кълбо и струва ли си човек да притежава подобно нещо, вижте по-надолу...

Как действа?

Както споменах по-горе – колонката се свързва с телефона през Bluetooth, така че необходимо е вашият модел да поддържа тази технология заедно със стандарта A2DP за пренос на стерео звук. MBS-100 има само два бутона – единият за включване, вторият за активиране на Bluetooth-а. За да свържете телефона си с говорителя, натиснете двата един след друг в тази последователност, при което ще светне зелен индикатор. Следва да пуснете Bluetooth-а и на мобилния и да потърсите за други устройства в близост. Ще се наложи да въведете произволна парола (например 0000) и да потвърдите връзката. Готово! Двете устройства вече са сдвоени и можете да отидете в плейъра на телефона и да пуснете любимите си парчета – музиката ще потече през високоговорителя.

Моят тест

Аз направих теста с Nokia C7 и Nokia 5800 XpressMusic и нямаше никакъв проблем с комуникацията. Силата на звука не е впечатляваща, така че домашна дискотека с тази малка джаджа няма да се получи. Но пък качеството е доста добро, ниските честоти се усещат прилично. Настройките в еквалайзера, койо Nokia C7 предлага, се отразяват мигновено на звученето през колонката. Обхватът е 10 метра и стените не са пречка.

Дизайн и окомплектовка

Диагоналът на сферата е 10 см, а теглото й 225 грама. Удобна е за хващане и се събира в дланта, но в кутията има готина торбичка, в която можете да я носите и да я прибирате в багажа си при пътуване. Дизайнът е доста приятен и се връзва перфектно с останалите играчки по бюрото ми. В основата си има малка гумирана лента, която не позволява никакво пързаляне и нестабилност върху равна повърхност.

В комплекта влиза зарядно, с което се зарежда литиево-йонната батерия – точно като телефон. Според данни на Sony Ericsson MBS-100 издържа повече от 5 часа музика – аз не съм успявал да го изтоща докрай, тъй като съм успял да изслушам едва няколко песни през него. Между другото колонката може да се свърже и към РС-то, но за целта е необходим кабел, който се купува допълнително.

Ако вече сте фенове и смятате, че Sony Ericsson MBS-100 би бил чудесен (след)коледен подарък, така е. Точно този модел обаче е доста стар – от края на 2007, така че няма да го намерите лесно на пазара, освен може би тук. Все пак има доста сходни предложения, които бяха обявени по-скоро – можете да ги разгледате сайта на производителя.

 

Благодарности на Sony Ericsson!

Apple представи новия iPhone SE с 4.7" дисплей за 479 евро

Случи се! 4 години след оригиналния iPhone SE днес Apple представи неговото второ поколение. Новият iPhone SE разполага с 4.7"…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer