Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSony обяви нова серия премиум телевизори MASTER с върхово качество на картината и Netflix режим

Sony обяви нова серия премиум телевизори MASTER с върхово качество на картината и Netflix режим

4204
Написана от  nixanbal 01 август 2018
Sony обяви нова серия премиум телевизори MASTER с върхово качество на картината и Netflix режим

Sony обяви новата си серия премиум телевизори MASTER, в която за начало влизат две линии - AF9 с OLED и ZF9 с LCD панел. Акцентът при тези телевизори е върховото качество на картината, а интересна новост е специалният Netflix режим за гледане на съдържание във вида, в който е било създадено.  

Моделите AF9 и ZF9 от серията MASTER са оборудвани с ново поколение процесор за обработка на картината X1 Ultimate, който играе основната роля в предоставянето на реалистична картина. Процесорът може да открива и анализира всеки обект в картината чрез новата технология Object-based Super Resolution на Sony за изключителна точност и детайлност. Object-based HDR remaster пък е значително подобрен и сега позволява всеки обект да бъде ремастериран поотделно за по-добра дълбочина, точна текстура и цялостно по-реалистична картина.

FY18Graphic In-Situation A9F AF9-Mid

При тези телевизори, в партньорство с Netflix, Sony въвежда режима "Netflix Calibrated Mode". Тази функция е специално разработена цели да постигне същото качество на картината като при оригинален студиен видео файл за телевизия, за да се запазят творческите представи и визия на създателите на продукцията. 

И двете серии под бранда MASTER поддържат CalMAN - водещ в индустрията софтуер за калибриране на дисплея от Portrait Displays, а флагманът AF9 е оборудван с Pixel Contrast Booster - оригинален Sony контролер за управление на OLED панели. Той увеличава максимално динамичния обхват, като разширява областта на възпроизвеждане на цветовете при висока яркост. Изображенията са подобрени с допълнителни детайли и текстура, казват от Sony. 

FY18Graphic In-Situation Z9F ZF9-Mid

AF9 обещава и най-високо качество на звука в този клас благодарение на новата технология Acoustic Surface Audio+. Тази година тя е подобрена с допълнителен акустичен източник в центъра на екрана и канал за допълнителен субуфер – резултатът е 3.2-канална звукова система. 

И двете серии се базират на Android TV, дават достъп до Google Play, имат вграден Chromecast и гласово търсене. 

Тепърва очакваме Sony да обяви кога и на какви цени ще излязат на пазара новите телевизори, но знаем, че MASTER серия 4K HDR OLED телевизори AF9 ще се предлага във вариант с 55” и 65” диагонал, а MASTER серия 4K HDR LCD телевизори ZF9 - в 65” и 75” размер на екрана. 

 

Обзорно за най-интересните смартфони на MWC 2019

Здравейте вече от българска земя! След цяла седмица в Барселона, пълна с технологични анонси и срещи с най-новите мобилни устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer