НачалоНовиниSony представи DualSense - новия контролер за PlayStation 5

Sony представи DualSense - новия контролер за PlayStation 5

2568
Написана от  nixanbal 08 април 2020
Sony представи DualSense - новия контролер за PlayStation 5

Sony все още не ни е разкрила дизайна на новата си конзола PlayStation 5, но изненадващо демонстрира как ще изглежда контролерът за нея. Новият DualSense е сериозна крачка напред от досегашния дизайн на DualShock, както по отношение на дизайна, така и на функционалността. 

DualSense въвежда двуцветен дизайн за корпуса, има променени линии за подобрен захват, нова позиция за подсветката, а освен това идва с нови екстри. 

Новият контролер ще замени досегашната вибрация с по-богата обратна връзка, която ще дава по-реалистично усещане в различните игри. Геймърът ще може да усеща когато колата му е попаднала на кален терен, а опъването на лък в геймплея ще се отразява в повече съпротивление в бутоните L2 и R2, обясняват от Sony. 

PlayStation 5 DualSense

Добавени са и микрофони, така че при игра да можете да се включите и за бърз разговор с приятели, но за по-продължителна комуникация производителят все пак препоръчва да се използват слушалки с микрофон. 

От Sony са се постарали да запазят дългия живот на батерията и при новия DualSense, а дизайнерите са търсили начин да намалят теглото и да контролират размерите, въпреки новодобавените функционалности. 

PlayStation 5 DualSense

Бутонът Share е заменен с Create, който обаче също дава възможност за същото, става ясно от официалната информация. 

Така, след няколко концепции и стотици макети през последните години, днес Sony са готови с финалния дизайн на своя нов контролер за следващото поколение PlayStation 5, очаквано в края на 2020 г. 

Huawei Mate X е първият 5G смартфон със сгъваем OLED дисплей

Както обеща преди няколко дни Huawei отбеляза присъствието си на Световния мобилен конгрес с голяма премиера. Всъщност няколко, но най-вълнуващото…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer