НачалоНовиниSony представи нов сензор за камерафони със собствена оперативна памет

Sony представи нов сензор за камерафони със собствена оперативна памет

4054
Написана от  nixanbal 07 февруари 2017
Sony представи нов сензор за камерафони със собствена оперативна памет

Sony току-що обяви нов сензор за камери, използвани в смартфони, който има трети слой със собствена оперативна памет. Така японците обещават по-ясни снимки на движещи се обекти и суперслоумоушън видеозапис. Може би най-важното - Sony дава надежда на феновете, че смартфоните Xperia тази година ще застанат наравно с най-добрите камерафони на пазара. 

Новият сензор на Sony добавя трети слой към стандартните два на CMOS сензора, който е слой DRAM. Въпросната DRAM позволява по-бързи скорости за четене на данни, което прави възможно улавянето без размазване на обекти в движение, както и запис на суперслоумоушън клипове с Full HD резолюция при 1000 к/с. 

Sony

Благодарение на добавения слой сензорът е способен да "прочете" снимка с 19.3 МР резолюция за 1/120 от секундата, което е 4 пъти по-кратко време от стандартните сензори. 

Sony

За съжаление Sony не споделя кога ще видим първия камерафон с този сензор, но да се надяваме, че няма да чакаме дълго. Още в края на месеца компанията ще обявни няколко нови смартфона. 

Официална премиера на Samsung Galaxy A8 и A8+ - двойна предна камера и голям безрамков дисплей

Samsung официално представи новите си модели от серията Galaxy A, които този път са приели схемата с имената на флагманите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer