НачалоНовиниSony RX0 поставя 1" сензор в мини камера с компактно и устойчиво тяло

Sony RX0 поставя 1" сензор в мини камера с компактно и устойчиво тяло

1999
Написана от  nixanbal 02 септември 2017
Sony RX0 поставя 1" сензор в мини камера с компактно и устойчиво тяло

На изложението IFA 2017 в Берлин тази седмица Sony представи и новата си камера RX0. Моделът пренася част от висококачествените фотографски характеристики на серията RX в супер компактно и устройчиво тяло. И, не, не наричайте RX0 екшън камера, защото Sony има друга идея за него. 

Sony RX0 използва 1.0" 15.3 MP (ефективни от 21 МР) Exmor RS CMOS сензор и ZEISS Tessar T* 24mm f/4.0 фиксиран широкоъгълен обектив, които са побрани в тяло с размери 59.0 x 40.5 x 29.8 мм и тегло 110 грама. Да, на вид RX0 прилича на екшън камера, но всъщност е създаден за много повече.

Sony RX0

Камерата всъщност е създадена за хора, които искат да създават висококачествена продукция при по-сложни условия и с възможност за използване на различни аксесоари и дори навързвайки няколко подобни устройства в обща система. През смартфон приложение могат да се управляват до 5 камери RX0, така че могат да се създават видеозаписи с няколко различни гледни точки. 

Sony RX0

RX0 може да записва супер слоумоушън видео с до 1000 к/с, а благодарение на устойчивото си тяло издържа на потапяне във вода на до 10 метра дълбочина, изпускане от 2 метра височина и дори натиск от 200 килограма. 

Sony RX0

Sony RX0 ще бъде на пазара през октомври на цена от около $700. 

Това всъщност е една от любимите ми нови играчки от Sony щанда на IFA тази година и нямам търпение да я взема за ревю. 

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer