Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSony Xperia XZ е първият флагман от серията X - 5.2" Full HD дисплей, нов дизайн и подобрена камера

Sony Xperia XZ е първият флагман от серията X - 5.2" Full HD дисплей, нов дизайн и подобрена камера

5201
Написана от  nixanbal 01 септември 2016
Sony Xperia XZ е първият флагман от серията X - 5.2" Full HD дисплей, нов дизайн и подобрена камера

На изложението IFA 2016 Sony представи смартфона Xperia XZ, който е първият флагман в семейството X. Апаратът предлага освежен дизайн и подобрена камера с тройно сензорна технология от Sony. 

Xperia XZ разполага с най-добрата камера на Sony досега, която използва познатия Exmor RS сензор на японците в комбинация с още два спомагателни сензора. Тази тройно сензорна технология на Sony обещава изображения без размазване, живи цветове и качествено представяне при всякакви условия. 

Камерата на апарата идва с познатия от Xperia X предикативен хибриден автофокус, но вече има и лазерен автофокус, както и RGBC-IR сензор, който автоматично настройва баланса на бялото в кадъра според светлината наоколо. 

9 Sony XZ Platinum Fast Autofocus

Камерата е с 23 МР сензор и стартира за 0.6 секудни от стендбай с натискането на хардуерния бутон. Има ръчен режим и 5-осова StadyShot (електронна) стабилизация при Full HD видеозапис, но се поддържа и 4k видео. Предната камера е 13 МР с 90-градусов обхват. 

Xperia XZ има 5.2" Full HD (отново) дисплей с леко извито стъкло и метален гръб от материала ALKALEIDO, който добавя по-премиум излъчване. 

Апаратът идва с Android Marshmallow.

8 Sony-XZ-Platinum-Group

Xperia XZ има още USB Type-C порт, IP65/68 защита от прах и вода, използва чипсета Snapdragon 820, 3 GB RAM, 32/64 GB вградена памет, 2900 mAh батерия и поддържа технологията от Qnovo за съхранение на батерията за по-дълго. 

Sony ще пусне Xperia XZ на пазара през октомври.

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer