Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSony Xperia XZ е първият флагман от серията X - 5.2" Full HD дисплей, нов дизайн и подобрена камера

Sony Xperia XZ е първият флагман от серията X - 5.2" Full HD дисплей, нов дизайн и подобрена камера

5334
Написана от  nixanbal 01 септември 2016
Sony Xperia XZ е първият флагман от серията X - 5.2" Full HD дисплей, нов дизайн и подобрена камера

На изложението IFA 2016 Sony представи смартфона Xperia XZ, който е първият флагман в семейството X. Апаратът предлага освежен дизайн и подобрена камера с тройно сензорна технология от Sony. 

Xperia XZ разполага с най-добрата камера на Sony досега, която използва познатия Exmor RS сензор на японците в комбинация с още два спомагателни сензора. Тази тройно сензорна технология на Sony обещава изображения без размазване, живи цветове и качествено представяне при всякакви условия. 

Камерата на апарата идва с познатия от Xperia X предикативен хибриден автофокус, но вече има и лазерен автофокус, както и RGBC-IR сензор, който автоматично настройва баланса на бялото в кадъра според светлината наоколо. 

9 Sony XZ Platinum Fast Autofocus

Камерата е с 23 МР сензор и стартира за 0.6 секудни от стендбай с натискането на хардуерния бутон. Има ръчен режим и 5-осова StadyShot (електронна) стабилизация при Full HD видеозапис, но се поддържа и 4k видео. Предната камера е 13 МР с 90-градусов обхват. 

Xperia XZ има 5.2" Full HD (отново) дисплей с леко извито стъкло и метален гръб от материала ALKALEIDO, който добавя по-премиум излъчване. 

Апаратът идва с Android Marshmallow.

8 Sony-XZ-Platinum-Group

Xperia XZ има още USB Type-C порт, IP65/68 защита от прах и вода, използва чипсета Snapdragon 820, 3 GB RAM, 32/64 GB вградена памет, 2900 mAh батерия и поддържа технологията от Qnovo за съхранение на батерията за по-дълго. 

Sony ще пусне Xperia XZ на пазара през октомври.

София става част от европейския хакатон на adidas

София е една от само четири спирки, през които ще премине европейският хакатон на adidas тази година. Столицата ни е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer