НачалоНовиниSony Xperia XZ Premium - репортажно от европейската премиера в Лисабон

Sony Xperia XZ Premium - репортажно от европейската премиера в Лисабон

8537
Написана от  nixanbal 10 май 2017
Sony Xperia XZ Premium - репортажно от европейската премиера в Лисабон

На 26 април стегнах багажа и тръгнах към Лисабон, където на следващия ден Sony организира европейската премиера на Xperia XZ Premium. Това е премиум флагманът на компанията, който разчита да впечатли аудиторията с 4k HDR дисплей, най-мощния чипсет Snapdragon 835 и чисто новата 19 МР Motion Eye камера със Super Slow-Motion видеозапис при 960 к/с.

На следващите редове и в 5-минутното видео ще ви разкажа за преживяването около премиерата на Xperia XZ Premium, а много скоро очаквайте не само детайлното ревю на апарата, но и още подробности около спецификациите му, за които стана дума в Лисабон. Приятно гледане!

Пътят ни мина през Франкфурт, където имахме 4 часа престой и го използвахме за бърза разходка до града с цел да си кажем по едно презареждащо наздраве.

Стигнахме в Лисабон късно вечерта и нямам никакви визуални спомени от града при кацането. Качихме се на организирания транспорт с още няколко групи журналисти от други страни и ни обещаха, че ще ни закарат на красиво място извън Лисабон, където утринната гледка от хотелската стая щяла да ни вземе дъха...

Sony XPERIA XZ Premium @ nixanbal.com

Денят започна със среща с екипа на Sony, който стои зад смартфона Xperia XZ Premium. Показаха ни няколко слайда, даващи по-дълбок поглед върху техническите характеристики на модела, а след това имахме възможност да задаваме въпроси. Подробности за всичко, което научих тук, ще ви разкажа в отделен материал.

Sony Xperia XZ Premium @ nixanbal.com

След сесията продължихме навън - всеки с по един смартфон в ръка, обикаляйки любопитно провлака, на който се намирахме. Мястото се оказа резерват и гледките наоколо бяха изключителни. От тук са и кадрите, които ви показах в сайта в същия този ден. Целта на разходката беше да тестваме камерата на Xperia XZ Premium.

Sony XPERIA XZ Premium @ nixanbal.com

Малко преди съществената част от цялото това изживяване имахме време да се разходим и в шоурума на Sony, където да тестваме различните екстри на Xperia XZ Premium в обособени демо зони. Съгласих се да спукам в ръцете си пълен с брокат и конфети балон в името на науката!

Sony XPERIA XZ Premium @ nixanbal.com

Тук за първи път видях и розовата версия на смартфона, поиграх си с проектора на Sony, който превръща всяка повърхност в сензорна мултитъч зона, а накрая се срещнахме с още експерти, за да ги залеем с питания от всякакво естество. Колегата от GSMArena не им спести неудобните въпроси.

Sony XPERIA XZ Premium @ nixanbal.com

В края на деня бяхме организирани по групи, всеки с по един телефон Xperia в ръка, и под ръководството на режисьора и неговия екип заснехме няколко сцени от това, което до няколко дни трябва да бъде монтирано като филм. Филм, в който ще преобладават супер слоумоушън кадрите, а вече нямам търпение да видя крайния резултат. Каквото и да се е получило - с колегите изкарахме доста забавно и ако се чудите защо бяха онези снимки с престилки тип "Бялото братство" - скоро ще разберете. Сцените от филма бяха замислени супер ефектно, пък макар и с риск да бъдем лекьосани с цветна вода или да се надишаме с пушек.

Sony XPERIA XZ Premium @ nixanbal.com

След натоварения и пълен със супер слоумоушън изживявания ден дойде ред на супербърз душ и потегляне към мястото, на което щяхме да изпратим слънцето с чаша (добре де - няколко чаши) от местната бира Super Bock. Тук за първи път наблюдавах залез над океана и... гледките бяха феноменални...

Sony XPERIA XZ Premium @ nixanbal.com

Колкото до подробностите около Xperia XZ Premium - съвсем скоро се надявам да имам финална бройка за детайлно ревю.

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer