НачалоНовиниSony Xperia XZ1 Compact е завръщане към премиум смартфоните с компактни размери

Sony Xperia XZ1 Compact е завръщане към премиум смартфоните с компактни размери

6619
Написана от  nixanbal 31 август 2017
Sony Xperia XZ1 Compact е завръщане към премиум смартфоните с компактни размери

На IFA 2017 видяхме от Sony не само флагмана Xperia XZ1, но и неговата по-малка версия XZ1 Compact. Устройството е коренно различно от миналогодишния компактен модел на японците и е завръщане към премиум смартфоните в малки опаковки.

Xperia XZ1 Compact разполага с 4.6" дисплей, който е с HD резолюция - основна разлика спрямо 5.2-инчовия Full HD HDR екран на Xperia XZ1. Покритието е Gorilla Glass 5.

07 Xperia XZ1 Compact twilightPink group 0016

Нататък обаче разликите между двата модела стават все по-малко. XZ1 Compact се базира на чипсета Snapdragon 835 и 4 GB RAM, също като XZ1, но има 32 GB вградена памет (64 GB при XZ1).

Нещо много любопитно е, че батерията при XZ1 Compact е същата като тази при XZ1 - с капацитет 2700 mAh. Това означава, че този малък телефон би трябвало да издържа доста време далеч от зарядното, но тепърва предстои да тествам това в реални условия.

02 Xperia XZ1 Compact In-situation Water resistance

Двата апарата споделят и една и съща основна камера - 19 МР Motion Eye със 960 к/с супер слоумоушън видеозапис + новите екстри Predictive Smile и Autofocus Burst. Различно тук е, че предната камера на Compact-a е с 8 МР резолюция, но пък предлага широкообхватно селфи (120 градуса). Селфита могат да се правят и в стандартен 80-градусов режим, а има и селфи светкавица с дисплея.

04 Xperia XZ1 Compact 3D-scan Lifestyle

XZ1 Compact също предлага новата функционалност от Sony - 3D Creator, с която можете да създавате 3D макети на човешка глава, храна и други обекти. 

Запазен е скенерът за пръстови отпечатъци, защитата от прах и вода IP65/IP68, както и USB Type-C портът.

При дизайна обаче има ключово разминаване - корпусът на Xperia XZ1 Compact е от полимерен материал, усилен с частици фибростъкло. Под това разбирайте пластмаса, само че с по-премиум усещане, като има вариант дори да се заблудите, че апаратът е метален. Всъщност горната и долната му част наистина са метални.

25 Xperia XZ1 Compact lineupTradition 4colours

Sony Xperia XZ1 Compact излиза в България веднага след XZ1 - в края на септември или в началото на октомври. Ще се предлага в четири цвята (черно, White Silver, Horizon Blue и Twilight Pink), които са една идея по-весели и ярки от тези на флагмана. Очаква се моделът да е наличен в големите вериги магазини за техника, където цената ще се завърти около 1050-1100 лв.

Умен град: Видеонаблюдението във Враца и как попаднах в РПУ-то

Знаете ли, че в този град през последната година са заловили телефонни престъпници и контрабандни цигари, успели са да спрат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer