НачалоНовиниSony Xperia Z1 с официална премиера - 20 МР камера, Triluminos дисплей и Snapdragon 800

Sony Xperia Z1 с официална премиера - 20 МР камера, Triluminos дисплей и Snapdragon 800

11800
Написана от  nixanbal 04 септември 2013
Sony Xperia Z1 с официална премиера - 20 МР камера, Triluminos дисплей и Snapdragon 800

След дълги месеци на изтичане на информация и снимки, днес Sony най-после представи новия си флагман при смартфоните, наследника на Xperia Z - Xperia Z1. Новото устройство надгражда предшественика си по всички линии и подобрява всеки от недостатъците, за които потребителите сигнализирана при Z. Мощна камера, най-бързият мобилен процесор в телефон и дисплей като в телевизорите BRAVIA са част от акцентите. 

Sony Xperia Z1 има същия 5-инчов Full HD дисплей, какъвто предлагаше Xperia Z, но той вече не губи цветовете си погледнат по ъгъл, цветовата гама е по-богата, а контрастът по-висок.

1 Xperia Z 1 Black Group

Дисплеят на Z1 използва технологията Triluminos и има X-Reality енджин за мобилни устройства, а панелът e OptiContrast. 

41 Xperia Z 1

Камерата е с G обектив, познат от фотоапаратите на компанията, използва 20.7 МР Exmor RS сензор и BIONZ процесор за обработка на кадрите. Sony обещава и 3-кратно приближение, при което няма загуба в качеството.

Към софтуера на камерата са добавени нови екстри, сред които възможност за излъчване на видеозапис на живо през Facebook (Social Live) - нещо, което скоро ще тестваме във фейсбук страницата на nixanbal.com. Други интегрирани приложения в камерата са Info-eye, което дава информация за забележителности, книги или например вина, само с насочване на камерата към тях; Timeshift burst прави 61 поредни кадъра в продължение на 2 секунди (една секунда преди и една секунда след като натиснете спусъка), за да изберете след това най-добрия; AR effect пък може да сложи слой виртуална реалност върху снимката ви - например да превърне плажните ви кадри в сцена от Джурасик парк. 

39 Xperia Z 1

49 QX100 Xperia Z 1

Корпусът на Xperia Z1 е сходен с този на Z, но вече с метална рамка, открит 3.5 мм жак и магнитен порт за зареждане. Последните два детайла ще позволят да отваряме и затваряме по-малко капачета, когато ползваме слушалки или зареждаме телефона.

Батерията на телефона е с капацитет 3000 mAh и предлага познатия STAMINA режим за пестене на енергия при угаснал дисплей. 

13 Xperia Z 1 Range

 

В ръката Z1 се усеща по-солиден от Z, а и корпусът му е малко по-висок. Z1 отново е защитен от прах и вода, при това на по-голяма дълбочина от Z (IP55 и IP58).

Sony Xperia Z1 използва супермощния Snapdragon 800 с четириядрен процесор на 2.2 GHz, 2 GB RAM, 16 GB вградена памет и microSD слот. 

Sony Xperia Z1 излиза на пазара до края на месец септември.

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer