Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСоциалната мрежа Google+ спира работа заради проблем със сигурността на потребителските лични данни

Социалната мрежа Google+ спира работа заради проблем със сигурността на потребителските лични данни

2812
Написана от  nixanbal 09 октомври 2018
Социалната мрежа Google+ спира работа заради проблем със сигурността на потребителските лични данни

Google планира да спре социалната си мрежа Google+, става ясно от публикация в официалния блог на компанията blog.google.com. Причината е не само липсата на интерес от страна на потребителите, но и сериозен проблем в сигурността.

Оказва се, че по-рано тази година Google са открили дупка в сигурността на G+, която е давала достъп до потребителски данни на трети страни. Става въпрос за стотици хиляди профили. 

Тогава обаче от Google са премълчали за проблема, защото са се опасявали от намесата на регулаторите, пише The Wall Street Journal. 

Така или иначе, новината за закриването на безуспешната Google+ се чака от години, след като още при създаването ѝ през 2011 г. се оформи като твърде слаба алтернатива на Facebook. 

Google все пак ще остави част от G+ функционираща. Потребителската част на социалната мрежа ще бъде затворена, но ще остане вариант тя да се използва за частна комуникационна мрежа от бизнеси.

Закриването ще се случи през следващите 10 месеца, до август 2019 г., като в това време от Google обещават да помогнат на потребителите си да свалят и прехвърлят информацията си.

Официална премиера на Samsung Galaxy Note 9 - повече мощ, батерия и чисто нов S-Pen

Ето го и него - на специалното събитие от серията UNPACKED току-що Samsung представи новия си топмодел при смартфоните -…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer