Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSpotify може да ограничи някои нови албуми само за плащащите си потребители

Spotify може да ограничи някои нови албуми само за плащащите си потребители

1242
Написана от  nixanbal 17 март 2017
Spotify може да ограничи някои нови албуми само за плащащите си потребители

Музикалната стрийминг услуга Spotify обмисля варианта да ограничи достъпа до новите албуми в каталога си и да ги направи възможни за слушане само от плащащите абонаментна такса потребители, пише Financial Times. 

Абонаментът за един Premium акаунт в България струва 4.99 евро или 7.99 евро за 5 профила в семейния пакет

Причината за по-горното е, че музикалните компании са се съгласили да намалят таксите, които Spotify им заплаща. В замяна шведската компания ще предлага новите албуми за слушане само на абонираните потребители. Този ексклузивен достъп до големите премиерни заглавия ще бъде за определен период, след което те ще са достъпни за всички.

Това всъщност ще разреши и спора на Spotify с някои изпълнители, сред които Тейлър Суифт. Въпросната реши да изтегли новата си музика от каталога на тази услуга уж поради същата причина, но всъщност всичко беше чудесен ПР трик в полза на Apple Music. 

Според източника преговорите текат с трите големи в бранша Universal, Sony и Warner, като продължават от месеци, но е възможно да се стигне до споразумение в близките седмици. 

Как ще се отрази този ход - предстои да разберем. В момента шведите имат над 50 милиона плащащи абонати.

VIVACOM пуска 4.5G в пет големи града

От началото на април (или малко преди това) VIVACOM започва да предлага по-високи скорости за мобилен интернет в няколко големи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer