Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSpotify въстана срещу Apple пред Европейската комисия

Spotify въстана срещу Apple пред Европейската комисия

1296
Написана от  nixanbal 13 март 2019
Spotify въстана срещу Apple пред Европейската комисия

Комисионната, която Apple прибира от цената на продаваните в App Store приложения, не е честна, обяви в официален блог пост главният изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек. Според шведската услуга за стрийминг на музика Apple налага правила, които ограничават избора на потребителите и възпрепятстват иновациите. 

Даниел Ек всъщност въстава срещу таксата от 30%, която Apple прибира от продажбата на приложения. Тази такса се взема и от Spotify, въпреки че то всъщност е приложение, което предлага абонамент за услуга. 

В същото време Apple не таксува по този начин други услуги като Uber и Deliveroo. Не искаме специално отношение, а такова като към много други услуги, казва в изявлението си шефът на Spotify. 

Затова всъщност шведите са подали жалба пред Европейската комисия, след като по думите им са се опитали неуспешно да разрешат проблема директно с Apple. 

Освен с цената и таксата, оплакването на Spotify към компанията от Купертино е свързано още с възпрепятстване комуникацията с потребителите на Apple устройства, а също и на ъпдейти за приложението. 

От ЕК са потвърдили, че са приели и обмислят жалбата на Spotify, но не споделят имат ли сходни такива от други компании. Няма срок за реакция, но ще бъде интересно да проследим развитието на случая. 

Най-после и Теленор намали неустойката при предсрочно прекратяване на договор

Теленор обяви, че клиентите му вече ще могат да прекратят предсрочно договор и да не заплащат всички оставащи такси по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer