Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSuper Mario влиза в Google Maps по случай днешния си празник

Super Mario влиза в Google Maps по случай днешния си празник

2072
Написана от  nixanbal 10 март 2018
Super Mario влиза в Google Maps по случай днешния си празник

По случай днешния 10 март Google актуализира навигационното си приложение, за да позволи вместо стандартната синя стрелка да използвате за насоки персонажа от игрите на Nintendo - Mario. Поводът - днешният празник на водопроводчика. 

Днешният ден е популярен като Mario Day, защото изписването на датата изглежда като името на героя - MAR10. Чуден повод Марио да бъде поканен в Google Maps, нали?

Mario @ Google Maps

Всъщност ще видите и автомобила на героя, популярен от игрите Mario Kart, който ще замени синята навигационна стрелка, следваща маршрута в приложението. За да активирате този забавен елемент, трябва да сте актуализирали Google Maps и при задаване на нова навигация да натиснете въпросителния знак в долния край на екрана - също емблематичен елемент от игрите с водопроводчика на Nintendo. 

Това не е първият път, в който Google включва елементи от известни филми и игри в навигацията си. Спомняте си вероятно за Pac-Mac и Star Wars. 

А защо точно сега Nintendo влиза в играта? Може би за да продължи успешната си година с конзолата Switch и за да ни подгрее за задаващата се мобилна игра Mario Kart, както и за анимационния филм за Mario, който също беше потвърден в началото на 2018-а. 

Марио може да се активира в навигацията за iOS и Android.

Официална премиера на Samsung Galaxy Note 9 - повече мощ, батерия и чисто нов S-Pen

Ето го и него - на специалното събитие от серията UNPACKED току-що Samsung представи новия си топмодел при смартфоните -…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer