НачалоНовиниSwatch разработва собствена операционна система за смартчасовници

Swatch разработва собствена операционна система за смартчасовници

977
Написана от  nixanbal 17 март 2017
Swatch разработва собствена операционна система за смартчасовници

Android Wear, watchOS и Tizen скоро ще получат нов конкурент, който този път ще дойде не от технологична компания, а от един от популярните часовникарски брандове - Swatch. Плановете са първият модел да се появи през следващата година. 

Swatch Group подготвя собствена платформа за смартчасовници, с която да се изправи в пряка конкуренция срещу Google, Apple и други технологични компании, пише Bloomberg.

Швейцарският производител на ръчни часовници ще покаже пред света първия си модел с новата операционна система към края на 2018 г., като той ще бъде под бранда Tissot. 

Технологията, която ще използва Swatch за платформата си, ще изисква по-малък разход на енергия и ще осигурява по-висока защита на данните, обещават от компанията.

Това всъщност е поредното име от часовникарския бранш, което се ориентира към смартфункциите и свързаността в своите досега класически модели. Стратегията на Swatch за собствена софтуерна платформа обаче се различава от тази на конкурентите от Tag Heuer, които имат вече два модела под Android Wear на Google. 

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer