Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниTECHDRIVE #11: Здравко Кулев от Ericsson в Opel Mokka X

TECHDRIVE #11: Здравко Кулев от Ericsson в Opel Mokka X

4083
Написана от  nixanbal 02 февруари 2017
TECHDRIVE #11: Здравко Кулев от Ericsson в Opel Mokka X

Здравейте с пилотния епизод на TECHDRIVE за 2017 г.! Съвместната ни рубрика с Opel започва сезона с 4х4 подкрепата на новия Opel Mokka X, в който мой специален гост е Здравко Кулев, мениджър клиентски решения в Ericsson. Защо точно той за началото на годината? 

Държах първото интервю в TECHDRIVE за тази година да започне със Здравко, защото исках той като експерт да сподели наблюденията си за това какво е състоянието на 4G мрежите на българските оператори, а и да даде очакванията си за развитието им през тази и следващата година. 

В разговора засегнахме основните варианти за надграждане на 4G мрежите с цел постигане на по-голям капацитет и по-високи скорости, поговорихме си особеностите на различните честоти, за споделянето на мрежи между телекомите и за това има ли място в България за още мобилни оператори. По-скоро не, смята Здравко, а защо - ще разберете във видеото отдолу. 

TECHDRIVE #11: Здравко Кулев от Ericsson

Това е първа част на нашата снежна обиколка на София. Очаквайте продължението на разговора, в което ще разширим обхвата на темите към бъдещето на операторските мрежи, 5G, IoT и още...

 

За Opel Mokka X

Mokka X е едно от най-новите попълнения в каталога на компанията и се радвам, че започваме годината тъкмо с него.

Новият 4x4 SUV на Opel беше отлично решение за труднопроходимите пътища (и места за паркиране) през последните дни, а заради минусовите температури ще акцентирам върху подгряването на седалките и на волана.  

OPEL Mokka X @ nixanbal.com

Все по-важни ми се струват също системите за сигурност, като RLAD в Mokka X, която при опасност от сблъсък активира червени предупредителни светлини, отразявани на предното стъкло и придружавани от звукова аларма. Системата се активира, когато усети, че автомобилът отпред спира, а вие не предприемате действия за намаляване на скоростта - т.е. предвижда удар.

OPEL Mokka X @ nixanbal.com

Иначе Opel Mokka X идва с инфоразвлекателна система IntelliLink с 8" тъчскрийн, която поддържа Apple CarPlay и Android Auto, светлините AFL LED са с 6 елемента и се настройват автоматично според 9 различни ситуации на шофиране, осигурявайки повече видимост и време за реакция, а акцент в оборудването е и услугата OnStar, която ви дава директна връзка с личен асистент (реален човек), но за това ще ви разкажа в отделен материал.

OPEL Mokka X @ nixanbal.com

Ако искате да разцъкате лично оранжевата красавица - можете да направите заявка за тест драйв на http://www.opel.bg/.

OPEL Mokka X @ nixanbal.com 

TECHDRIVE досега:

Надя Данабашева от Fury Studio в Opel Astra

Мони Монев от Samsung в Opel Insignia

Светослав Драгиев от Sony в Opel Insignia

Георги Колев от Huawei в Opel Adam Rocks

Владислав Иванов от Lenovo в Opel Insignia

Николай Нанков от HTC в Opel Corsa

Димитър Малчев от Sony в Opel Cascada

Атанас Райков от Viber в Opel Mokka

Красимир Дацов от LG в Opel Adam Rocks

Михаил Дюзев от Дарик радио в Opel Adam Rocks

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer