Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниTECHDRIVE #2: Красимир Дацов от LG в Opel Adam Rocks

TECHDRIVE #2: Красимир Дацов от LG в Opel Adam Rocks

11168
Написана от  nixanbal 02 юни 2015
TECHDRIVE #2: Красимир Дацов от LG в Opel Adam Rocks

С висока скорост и 115 конски сили пристига вторият брой на видеопоредицата ни с Opel - TECHDRIVE! В него специален гост е Красимир Дацов от LG Electronics България, а неслучайно подбраният автомобил за нашия разговор е любимият Opel Adam Rocks. Новият LG G4 и коженият дизайн, носимите технологии и предстоящите премиери на нашия пазар бяха част от темите, които обсъдихме с Краси по пътя до Своге. А защо Своге? Вижте по-надолу...

В TECHDRIVE #2 се качихме на Adam Rocks и потеглихме на север, за да проверим как се държи една типично градска кола в извънградски условия. По-дългият маршрут ни беше необходим и за да успеем да си поговорим нашироко за всичко ново около LG в България и най-вече - пристигащият тази седмица у нас флагман LG G4.

Тъкмо в следващото видео ще видите и българската премиера на едно от току-що обявените устройства на корейците. Приятно гледане! 

 

TECHDRIVE #2

 

И понеже в по-горните 15 минути никога не можем да съберем всичко, случило се около пътуването ни - ето още малко детайли за снимачния ни ден и автомобила...

След като пристигнахме и обядвахме набързо в Своге, паркирахме нашия Adam над село Церово (няколко километра след града), където се откри изключителна панорама - перфектна за тест на камерата на смартфона. Всъщност всички клипове и снимки надолу са заснети с G4, без корекция. 

Малко преди това решихме да минем по леко по-офроуд маршрут, който включваше моста над р. Искър...

Opel Adam Rocks

Колкото до Adam Rocks - освен че в града не искам да се разделям с него, оказа се достатъчно корава машинка, за да осигури и приятно прекарване на извънградско пътешествие.

Малко данни за автомобила:

  • нов еднолитров 3-цилиндров бензинов турбодвигател
  • 115 конски сили
  • 6-степенна ръчна предавателна кутия
  • старт-стоп система, изключваща двигателя на светофари
  • градски режим за още по-лек волан
  • IntelliLink система за мултимедия и връзка с телефона
  • 17-цолови алуминиеви джанти
  • мек сгъваем покрив

Но всъщност основната причина, поради която и в този епизод на TECHDRIVE сме с Opel Adam Rocks, са препратките към LG G4.

Opel Adam Rocks

Adam Rocks е автомобил с цял куп възможности за персонализация на дизайна - както отвътре, така и отвън. Само за джантите има избор между 32 модела. 

Opel Adam Rocks

Тъкмо персонализацията е и едно от преимуществата на G4, който предлага сменяеми панели и опция за избор на пластмасов или гръб от истинска телешка кожа. Седалките на Adam Rocks също имат кожени елементи, което окончателно фиксира избора ни върху този модел. 

Opel Adam Rocks

ВИДЕО: Проект за умен паркинг стартира в Бургас

Когато по-рано тази година стартирахме съвместния проект УМЕН ГРАД с VIVACOM, изобщо не предполагах колко неща се случват в България…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer