Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниTECHDRIVE #3: Атанас Райков от Viber в Opel Mokka

TECHDRIVE #3: Атанас Райков от Viber в Opel Mokka

10084
Написана от  nixanbal 24 август 2015
TECHDRIVE #3: Атанас Райков от Viber в Opel Mokka

Здравейте с трети епизод от видеопоредицата #TECHDRIVE с Opel, в който специален гост е новият генерален мениджър за Централна и Източна Европа на Viber Атанас Райков! С него се качихме на Opel Mokka и със 140 конски сили потеглихме извън града, за да си поговорим за назначението му в една от най-горещите компании в технологичния свят, за плановете му за развитие на месинджъра и отношенията на Viber с мобилните оператори. 

Атанас Райков е първият генерален мениджър за региона във Viber и ще отговаря за 13 държави

Последната тема всъщност е особено интересно да бъде обсъдена с Наско, защото доскоро той беше част от VIVACOM, където отговаряше за създаването на тарифни планове, а също така за проекта VIVA Apps и за стартъпите, които телекомът подкрепя. 

Е, днес той е част от един от най-популярните стартъпи в света, придобит от японската Rakuten през 2014 г. за сумата от $900 милиона. 

Какво ще се случи с Viber на местно ниво, кои ще са фокусните посоки за развитие на приложението и от какво печели то, след като е безплатно - гледайте в интервюто отдолу...

TECHDRIVE #3 

Атанас Райков от Viber в Opel Mokka

 

За Opel Mokka 

Автомобилът, който тествахме и в града, и извън него, е новият компактен SUV Opel Mokka, който без проблем събра високия ми малко над два метра (203 см!) гост. 

TECHDRIVE Atanas Raykov Opel Mokka

Перленобялата Mokka имаше 1.4 Turbo ECOTEC двигател със 140 конски сили и 6-степенна автоматична скоростна кутия.

TECHDRIVE Atanas Raykov Opel mokka

Това всъщност беше и първият автомобил с автоматични скорости, който шофирам, но успях да свикна бързо и след няколко светофара не исках да се връщам на ръчните. Е, същият този модел има опция за превключване и към такива, ако решите да поемете оборотите в свои ръце. 

TECHDRIVE Atanas Raykov Opel Mokka

Автомобилът беше с черна тапицерия Line Drive, с инфотеймънт системата Navi 950 Europe IntelliLink с включена навигация и 7" цветен дисплей, FlexFix система за превоз на велосипеди и любимото ми нещо - люк на тавана. 

TECHDRIVE Atanas Raykov Opel Mokka

Още за Opel Mokka - цък.

Snapdragon 845 в детайли - какво ни очаква от новите премиум смартфони през 2018 г.

Qualcomm окончателно повдигна завесата над новия си премиум чипсет Snapdragon 845 и вече имаме всичките му спецификации. Новата мобилна платформа…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer