Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниTECHDRIVE #5: Николай Нанков от HTC в Opel Corsa

TECHDRIVE #5: Николай Нанков от HTC в Opel Corsa

8022
Написана от  nixanbal 07 ноември 2015
TECHDRIVE #5: Николай Нанков от HTC в Opel Corsa

Здравейте с TECHDRIVE #5! Съвместната ни поредица видеоинтервюта с Opel продължава в яркочервения автомобил Opel Corsa, а специален мой гост този път е Николай Нанков, оглавяващ офиса на HTC в България. 

С г-н Нанков си поговорихме за всичко, което се случва около HTC и той отговори на въпросите около негативните новини, придружаващи бранда в последните години. Оказва се, че в България представянето на компанията е по-добро, отколкото това на големите пазари, но това не е достатъчно за общо подобрение в глобалните резултати.

HTC обаче навлиза и в нови продуктови категори, тази на виртуалния гейминг, като надеждата е очилата HTC Vive да помогнат и за стабилизиране на смартфон бизнеса. Очаква ни и първият умен часовник от тайванците, който се задава съвсем скоро. 

HTC разчита на очилата за виртуална реалност Vive да върнат компанията сред печелившите играчи

В по-близък план HTC разчитат на сериозни продажби на новия модел от премиум серията - One A9. Устройството току-що дебютира на българския пазар, а детайли за него ще видите във видеото. 

В интервюто стана дума и за очакваните промени в портфолиото на компанията - през 2016-а ще видим около 10 нови модела, от които 3-4 в серията One, a останалите Desire.

Ще има ли One M10 и какви са другите изненади, задаващи се още в първите месеци на новата година - гледайте в пети епизод на TECHDRIVE!

 

За Opel Corsa

В този епизод се повозихме в последното поколение на Opel Corsa. Най-компактният модел на компанията, в който съм се качвал досега, не остана само по градските пътища, а го разходихме и в околностите на София, включително няколко километра по магистралата. 

Червената Corsa ми хареса заради възможността да бъде лесно паркирана почти навсякъде из града и въпреки че е далеч от онези 170 коня на Cascada-та, е приятно пъргава за градски условия. 

Opel Corsa nixanbal

Сред основните екстри, които използвах, са старт-стоп системата, която изключва автоматично двигателя на светофари и след това го стартира сама при натискане на съединителя; инфоразвлекателната система Intellilink със 7-инчов тъчскрийн, с която телефонът ми остана постоянно свързан през цялата седмица на тестдрайва; както и градският режим, правещ волана още по-лек, а колата - по-маневрена. 

Opel Corsa - TECHDRIVE @ nixanbal

Цената на тествания от мен автомобил с 5-врати започва от около 19 000 лв.

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer