Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниTECHDRIVE #6: Владислав Иванов от Lenovo в Opel Insignia

TECHDRIVE #6: Владислав Иванов от Lenovo в Opel Insignia

8023
Написана от  nixanbal 19 януари 2016
TECHDRIVE #6: Владислав Иванов от Lenovo в Opel Insignia

Здравейте с шести епизод на видеопоредицата TECHDRIVE, която реализираме съвместно с Opel. Този път специален гост в нея беше Владислав Иванов, мениджър смартфони и таблети на Lenovo за цяла Югоизточна Европа, а за какво си поговорихме с него, обикаляйки из софийските улици в снежнобялата Opel Insignia - вижте във видеото...

Основният въпрос е - Завръща ли се Hello Moto в България?

В разговора стана ясно докъде е стигнала Lenovo в амбициите си за превземане на първото място на българския смартфон пазар, бяха очертани целите за компанията през 2016 г. и плановете за разширяване на портфолиото. 

Най-важната тема, която съм щастлив, че представители на компанията за първи път официално коментират, е Motorola. Lenovo придобиха американския производител на смартфони преди малко повече от година, но все още устройствата Moto не са пристигнали на българския пазар. Дали не е време за това? Кои модели ще дойдат тук? И как ще се продават те успоредно с моделите Vibe на Lenovo?

Отговорите на тези и всички други важни въпроси гледайте във видеото отдолу!

 

За Opel Insignia...

Автомобилът, който заехме от Opel за няколко голеееми кръгчета из София, този път е щедрият на междуседалково пространство Insignia. Това е един от най-големите модели, които съм управлявал, но с парктроник системата и камерата за задно виждане светът е едно по-добро място. 

TECHDRIVE 6 - OPEL Insignia

За мен важен плюс за автомобила е големият сензорен дисплей и инфоразвлекателната система, която включва навигация с карти на български, има удобна връзка със смартфона, а така и перфектен вариант за мен да слушам Spotify от мобилния през говорителите (Bose!) на Insignia-та.

TECHDRIVE 6 - OPEL Insignia

Интересен е малкият тъчпад, разположен до подлакътника в колата, който позволява подпирайки се да навигирате върху екрана - приятна мързелива екстра.

TECHDRIVE 6 - OPEL Insignia

О! Щях да изпусна най-ценното в този модел, което ще търся задължително в следващия си личен автомобил - подгряване на седалките. Предвид температурите навън и ужасяващите сутрини няма смисъл да споделям защо това е толкова важно предимство. А през лятото същата система предлага охлаждане, така че да не залепнете върху кожените седалки.

TECHDRIVE 6 - OPEL Insignia

Ще спомена за финал системата за предупреждение за сблъсък, която за съжаление се включи няколко пъти при мен. Това се случва, когато колата разбере, че се движите прекалено бързо, а автомобилът пред вас спира неочаквано. На екрана се появява предупредителен знак, придружаван от звуков сигнал, който всъщност стряска шофьора, ако се е разсеял с нещо. 

TECHDRIVE 6 - OPEL Insignia

Вариантите за двигател, скоростна кутия и т.н. можете да разгледате в сайта на Opel.

 

TECHDRIVE досега:

Николай Нанков от HTC в Opel Corsa

Димитър Малчев от Sony в Opel Cascada

Атанас Райков от Viber в Opel Mokka

Красимир Дацов от LG в Opel Adam Rocks

Михаил Дюзев от Дарик радио в Opel Adam Rocks

Samsung Galaxy S9 е най-интересният телефон от MWC 2018 според читателите на nixanbal

Миналата седмица във Facebook страницата на nixanbal.com, която между другото вече има над 10 хиляди последователи, проведохме импровизирана анкета, в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer