НачалоTECHDRIVETECHDRIVE: Huawei Mate Xs и бъдещето без Google

TECHDRIVE: Huawei Mate Xs и бъдещето без Google

1786
Написана от  nixanbal

В новия епизод на TECHDRIVE, видеопоредицата, която реализираме съвместно с Теленор, мой специален гост е Георги Колев, който е търговски директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония. Поводът да го поканя беше наскоро обявеният втори смартфон със сгъваем дисплей на компанията, Mate Xs, който има супер амбициозна цена от 2500 евро, но ще се продава и в България. С Георги Колев обаче исках да си поговоря по много други теми, включително ситуацията с войната между САЩ и Китай и как тя се отразява на Huawei. Най-вече - как компанията вижда бъдещето си без услугите на Google в нейните смартфони. 

В разговора обсъдихме какви са усилията на Huawei в посока развитие на собствения им онлайн магазин AppGallery, кои са липсващите там приложения и очаква ли се да бъдат добавени в бъдеще.

TECHDRIVE @ Volkswagen Touareg

Стана дума още за задаващите се смартфони Huawei P40, чиято премиера е била отменена - нещо, което научаваме за първи път в този епизод на TECHDRIVE. Това означава, че събитие в Париж няма да има, а само излъчване на живо. Очаква се обаче скоро след анонса - още на 6 април, смартфоните да пристигнат и на българския пазар. 

TECHDRIVE @ Volkswagen Touareg

TECHDRIVE @ Volkswagen Touareg TECHDRIVE @ Volkswagen Touareg

Тези и още други теми - гледайте във видеото по-горе. В него се качихме на новия Volkswagen Touareg, за който Георги Колев се оказа, че знае повече дори от мен и му обещах при следващата ни среща той да бъде зад волана. 

Motorola Edge+ е първият флагман на компанията от години - 90 Hz дисплей, 108 МР камера и Snapdragon 865

Най-после! След няколко години на затишие и постепенно заглъхване на концепцията за смартфона с модули, Motorola най-после реши да отбележи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer