НачалоTECHDRIVETECHDRIVE: Представяне на Samsung Galaxy Note 10 и Note 10+

TECHDRIVE: Представяне на Samsung Galaxy Note 10 и Note 10+

4070
Написана от  nixanbal

Здравейте с новия епизод на проекта TECHDRIVE, който реализираме съвместно с Теленор! Това е видео поредицата, в която ми гостуват представители на технологичния и телеком бранша в България, за да говорим на разбираем език за най-важните новини и и да представим ексклузивно най-новите устройства. Първият специален гост за TECHDRIVE 2019 е Мирена Русева от Samsung, с която се повозихме в новия VW Touareg, за да ми разкаже детайли за току-що обявените Galaxy Note 10 и Galaxy Note 10+!

Мирена Русева е продуктов маркетинг мениджър на мобилната дивизия на Samsung в България и вече ми е гостувала в TECHDRIVE, но този път поводът са двата нови флагмана на компанията Note 10 и Note 10+. 

Мирена Русева от Samsung в TECHDRIVE 2019 @ nixanbal.com 

Поговорихме си за основните разлики между двата, за новите възможности на стилуса S-Pen, за добавената четвърта ToF камера при по-голямата версия, за бързото зареждане и какво още - гледайте във видеото, обещавам да бъде интересно!

Мирена Русева от Samsung в TECHDRIVE 2019 @ nixanbal.com

За мен беше особено интересно да науча подробности за това колко точно е бързо бързото зареждане на новия Note, който идва с 25W зарядно в пакета. С него Note 10+ може да се зареди догоре за 65 минути. Ще се продава и допълнително 45W зарядно, което ще осигурява 100% заряд за 30 минути. Въпросното 45W зарядно ще струва около 50 лв., сподели Мирена. 

Мирена Русева от Samsung в TECHDRIVE 2019 @ nixanbal.com

Освен това любопитните подробности около стилуса S-Pen са, че в него вече има акселерометър и жироскоп, позволяващи му да разпознава движения по 6 оси. Това прави възможно контролирането на различни приложения с движение на писалката във въздуха. Отначало тези приложения са камерата на апарата, но също и Spotify, YouTube и Netflix, както и играта Candy Crush Saga. Скоро ще бъдат добавени още заглавия, защото кодът за S-Pen е отворен за разработчиците и всички биха могли да направят приложенията и игрите си да разпознават новите му движения. 

Мирена Русева от Samsung в TECHDRIVE 2019 @ nixanbal.com 

Рубриката се реализира с подкрепата на Теленор, а автомобилен партньор на проекта е Volkswagen, като в този епизод се повозихме на новия Touareg. 

Умен град: Видеонаблюдението във Враца и как попаднах в РПУ-то

Знаете ли, че в този град през последната година са заловили телефонни престъпници и контрабандни цигари, успели са да спрат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer