НачалоTECHDRIVETECHDRIVE: Представяне на Samsung Galaxy Note 10 и Note 10+

TECHDRIVE: Представяне на Samsung Galaxy Note 10 и Note 10+

4071
Написана от  nixanbal

Здравейте с новия епизод на проекта TECHDRIVE, който реализираме съвместно с Теленор! Това е видео поредицата, в която ми гостуват представители на технологичния и телеком бранша в България, за да говорим на разбираем език за най-важните новини и и да представим ексклузивно най-новите устройства. Първият специален гост за TECHDRIVE 2019 е Мирена Русева от Samsung, с която се повозихме в новия VW Touareg, за да ми разкаже детайли за току-що обявените Galaxy Note 10 и Galaxy Note 10+!

Мирена Русева е продуктов маркетинг мениджър на мобилната дивизия на Samsung в България и вече ми е гостувала в TECHDRIVE, но този път поводът са двата нови флагмана на компанията Note 10 и Note 10+. 

Мирена Русева от Samsung в TECHDRIVE 2019 @ nixanbal.com 

Поговорихме си за основните разлики между двата, за новите възможности на стилуса S-Pen, за добавената четвърта ToF камера при по-голямата версия, за бързото зареждане и какво още - гледайте във видеото, обещавам да бъде интересно!

Мирена Русева от Samsung в TECHDRIVE 2019 @ nixanbal.com

За мен беше особено интересно да науча подробности за това колко точно е бързо бързото зареждане на новия Note, който идва с 25W зарядно в пакета. С него Note 10+ може да се зареди догоре за 65 минути. Ще се продава и допълнително 45W зарядно, което ще осигурява 100% заряд за 30 минути. Въпросното 45W зарядно ще струва около 50 лв., сподели Мирена. 

Мирена Русева от Samsung в TECHDRIVE 2019 @ nixanbal.com

Освен това любопитните подробности около стилуса S-Pen са, че в него вече има акселерометър и жироскоп, позволяващи му да разпознава движения по 6 оси. Това прави възможно контролирането на различни приложения с движение на писалката във въздуха. Отначало тези приложения са камерата на апарата, но също и Spotify, YouTube и Netflix, както и играта Candy Crush Saga. Скоро ще бъдат добавени още заглавия, защото кодът за S-Pen е отворен за разработчиците и всички биха могли да направят приложенията и игрите си да разпознават новите му движения. 

Мирена Русева от Samsung в TECHDRIVE 2019 @ nixanbal.com 

Рубриката се реализира с подкрепата на Теленор, а автомобилен партньор на проекта е Volkswagen, като в този епизод се повозихме на новия Touareg. 

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer