НачалоTECHDRIVETECHDRIVE: За 5G тестовете на Теленор и кога да очакваме технологията в България

TECHDRIVE: За 5G тестовете на Теленор и кога да очакваме технологията в България

2654
Написана от  nixanbal

Здравейте с новия епизод на рубриката TECHDRIVE, в която този път мой специален гост е Мила Кушева, маркетинг директор в Теленор. С нея си поговорихме за продължаващите вече 3 месеца тестове на 5G, за това какви са препятствията технологията да стартира в комерсиална мрежа у нас и кога изобщо е реалистично да очакваме това да се случи. 

Един от най-ценните лично за мен изводи, които станаха ясни от разговора ми с Мила, е, че без 5G да бъде приложена в някой сектор на бизнеса, в някоя индустрия, пускането ѝ само за крайни клиенти като мобилна услуга би било нерентабилно и невъзможно.

Причината е, че само с такава услуга операторите не биха могли да възстановят мащабните инвестиции, които ще са необходими за честотен ресурс и оборудване. 

Ето защо и Теленор тества различни сценарии на приложението на 5G, сред които телемедицина, менторство от разстояние, излъчване на концерти на живо и т.н. 

За тези и всички останали въпроси около мрежовата технология на бъдещето - гледайте новия епизод на TECHDRIVE. 

На живо от световната премиера на Samsung Galaxy S10e, S10 и S10+

Здравейте от Tobacco Dock тук в Лондон, където Samsung току-що представи новите си смартфони от серията Galaxy S10. Основните модели…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer