НачалоТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 012: Първият MacBook Pro с М1 на Apple

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 012: Първият MacBook Pro с М1 на Apple

1210
Написана от  nixanbal

Здравейте с 12 брой на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ на nixanbal, който трябваше да излезе в края на 2020 г., но празниците не мислеха така и ето че епизодът се появява днес. Този път ще си говорим за новия 10 Gbps оптичен интернет на VIVACOM, а в първата част на предаването ще ви представя първия лаптоп на Apple със собствения им чипсет М1.

Слушайте и като подкаст:

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Apple Podcasts

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Spotify

13-инчовият MacBook Pro е една от първите три машини на Apple, оборудвани със собствения им чипсет M1, с който започва подмяната на платформата на Intel. Това е и моят нов личен компютър, който заменя 8-годишния ми 13" MacBook Pro (първият модел с Retina display). 

Apple MacBook Pro с M1 @ nixanbal.com

Ключовият ъпгрейд в този лаптоп е тъкмо новият фирмен чипсет M1, който се оказа с доста добри постижения в посока производителност и енергоефективност. Въпреки че платформата се намести в по-ниския клас MacBook Pro, тя позволява обработка на видео с висока резолюция и други тежки задачи, без дори да се стига до включване на вентилатора за охлаждане. Освен това по спецификации моделът обещава до 20 часа време на ползване с едно зареждане, което е изключително постижение и два пъти повече спрямо предходния модел с Intel. 

Извън М1 тази машина не е сериозна промяна за портфолиото на Apple и дори дизайнът е недокоснат. 

Apple MacBook Pro с M1 @ nixanbal.com

За мен обаче беше крайно време да направя ъпгрейд, затова преминах към този лаптоп, но с интерес очаквам тазгодишните модели MacBook Pro на Apple. З тях се казва, че ще предлагат още по-мощен чипсет, ще имат нов miniLED екран и ще въведат промени по дизайна. Говори се, че това ще бъдат 14" и 16" модификации. 

В Темата на броя си говорим с Петър Димов от VIVACOM за новата им услуга с 10 пъти по-високи скорости на оптичен интернет - нещо, което за първи път се предлага в България и за което дори технологичният партньор Nokia пуснаха глобално прессъобщение преди няколко месеца. 

Motorola Edge+ е първият флагман на компанията от години - 90 Hz дисплей, 108 МР камера и Snapdragon 865

Най-после! След няколко години на затишие и постепенно заглъхване на концепцията за смартфона с модули, Motorola най-после реши да отбележи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer