Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниТехнологията 3D Sonic Max на Qualcomm прави сканирането на пръстови отпечатъци по-прецизно

Технологията 3D Sonic Max на Qualcomm прави сканирането на пръстови отпечатъци по-прецизно

345
Написана от  nixanbal 04 декември 2019
Технологията 3D Sonic Max на Qualcomm прави сканирането на пръстови отпечатъци по-прецизно

На провеждащата се тази седмица конференция Snapdragon Tech Summit на Qualcomm в Хаваи, САЩ, бяха обявени новите чипсети Snapdragon 865 и Snapdragon 765, а заедно с тях компанията анонсира новата си технология за сканиране на пръстови отпечатъци. Тя обещава да направи отключването на смартфоните много по-прецизно. 

Става въпрос за новата технология 3D Sonic Max, използвана при интегриращите се в дисплея скенери за пръстови отпечатъци. Най-ценното подобрение при нея спрямо предходната 3D Sonic Sensor е значително по-голямата площ за разпознаване на отпечатъка - цели 17 пъти по-голяма. 

qualcomm-3d-sonic-max-two-finger-authentication-image

Друга новост тук е възможността да бъдат сканирани два пръста едновременно, което изглежда е някакъв опит тази защита с биометрични данни да бъде още по-сигурна. За мен това звучи по-скоро странно, но да видим дали ще бъде удобно и приложимо в ежедневното ползване на смартфоните. 

Все още не знаем кога ще се появят първите смартфони с технологията 3D Sonic Max, но да се надяваме, че още устройствата от MWC 2020 през февруари ще използват решението на Qualcomm. 

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer