Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниТехнологията за огъващите се дисплеи на Samsung е била открадната и продадена на китайски компании

Технологията за огъващите се дисплеи на Samsung е била открадната и продадена на китайски компании

3168
Написана от  nixanbal 01 декември 2018
Технологията за огъващите се дисплеи на Samsung е била открадната и продадена на китайски компании

Една от последните иновации от Samsung, които много скоро очакваме в първите крайни устройства, е била открадната и продадена на две китайски компании, съобщава CNN Business. Става въпрос за технологията за смартфоните с огъващи се дисплеи, каквито много скоро трябва да видим на пазара. 

Информацията идва от прокурори в Южна Корея, които тази седмица са обвинили 11 души в кражба на технологични тайни от Samsung и продажбата им към китайски компании. 

Посочва се, че плановете за гъвкавия OLED дисплей на Samsung са били изнесени от компания доставчик, с която корейците работят. След това информацията е била продадена на китайските компании за близо $14 милиона, се казва в обвинението. 

Според прокурорите Samsung са инвестирали над $130 милиона и 6 години в разработка на технологията, използвана за гъвкавите дисплеи.

За съжаление няма информация за имената на хората, замесени в кражбата, нито на китайските компании, които се предполага, че са придобили изнесените фирмени тайни по неправомерен начин.  

Разследващите са поискали помощ от Интерпол за проследяване и залавяне на част от замесените в схемата. От 11 обвиняеми досега са задржани трима души. Предстои да бъде насрочена дата за делото. 

Е, може би скоро ще разберем кои са китайските компании - по един или друг начин. 

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer