НачалоНовиниTelenor сменя шефа на GLOBUL, Европейската комисия одобри сделката

Telenor сменя шефа на GLOBUL, Европейската комисия одобри сделката

5016
Написана от  nixanbal 05 юли 2013
Telenor сменя шефа на GLOBUL, Европейската комисия одобри сделката

Стайн Ерик Велан е името на новия главен изпълнителен директор на GLOBUL, който вече е собственост на Telenor. Промените в мениджмънта идват след одобрението от Европейската комисия на сделката между Telenor Group и OTE за придобиване на българския оператор. 

Telenor обяви, че купува GLOBUL в края на април, като цената на сделката е 717 милиона евро и включва веригата магазини Germanos в страната.

Сделката би трябвало да бъде окончателно финализирана до края на лятото, когато г-н Велан ще поеме вече формално управленския пост.  

Велан идва в България от позицията на оглавяващ мобилния бизнес на Telenor Норвегия, но е заемал и длъжността главен изпълнителен директор на Telenor Сърбия за период от две години и половина. 

От Telenor обявиха, че планират сериозни инвестиции в мрежата на GLOBUL, но за момента не подготвят ребрандинг на оператора. Въпреки това не би трябвало да бъде изненада, ако още догодина GLOBUL бъде прекръстен на Telenor България. 

Само преди няколко дни и VIVACOM смени шефа си, назначавайки досегашния главен финансов директор Атанас Добрев на мястото на Бернар Москени. Оранжевият телеком има нов собственик още от 2012 г., но промените в мениджмънта там започнаха едва сега, докато при Telenor нещата изглежда ще се случват значително по-бързо. 

OnePlus 9 отстъпва на Pro модела, но също има Hasselblad камера на значително по-ниска цена

OnePlus 9 Pro е премиум смартфонът на компанията, който е събрал всички най-високи технологии, предлагани някога от OnePlus. Заедно с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer