НачалоНовиниТеленор Груп е провела първи 5G тестове в Норвегия

Теленор Груп е провела първи 5G тестове в Норвегия

1410
Написана от  nixanbal 20 март 2017
Теленор Груп е провела първи 5G тестове в Норвегия

Теленор Груп обяви, че е провела днес първите публични 5G тестове на норвежка земя. Технологията е била демонстрирана в централния офис на компанията във Форнебю.

За теста Теленор Груп си е партнирала с доставчика на мрежово оборудване Huawei, като при демонстрацията са били постигнати "изключително високи скорости за пренос на данни през радиомрежа", без да се назовават конкретни числа. 

5G обаче не са свързани само с по-високи скорости, а също с по-малко забавяне и с още по-висока надеждност на връзката. Освен това при 5G, в рамките на една физическа мрежа, ще бъде възможно да се предложат едновременно множество логически мрежи, изградени на базата на специфичните нужди на конкретни групи потребители в зависимост от нужните честотен спектър, надеждност и скорост на преноса на данни, обясняват в прессъобщението от компанията.

Знаете, че комерсиалните 5G мрежи се очакват от 2020 г. нататък, но още отсега много компании в различни краища от света провеждат експерименти и демонстрират своите разработки в тази посока. 

Трупането на 5G опит за Теленор Груп е добър знак за бъдещето и на българския клон на компанията, но, както и при 4G - в крайна сметка пазарът е определящ за инвестициите и въвеждането на нови технологии.  

Най-после и Теленор намали неустойката при предсрочно прекратяване на договор

Теленор обяви, че клиентите му вече ще могат да прекратят предсрочно договор и да не заплащат всички оставащи такси по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer