НачалоНовиниТеленор Груп потвърди, че има проявен интерес към покупка на операторите им в Централна и Източна Европа

Теленор Груп потвърди, че има проявен интерес към покупка на операторите им в Централна и Източна Европа

2423
Написана от  nixanbal 26 януари 2018
Теленор Груп потвърди, че има проявен интерес към покупка на операторите им в Централна и Източна Европа

Теленор Груп е получила заявление за интерес към покупка на компаниите на групата в Централна и Източна Европа, които се състоят от мобилните оператори в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, обявиха днес от компанията, адресирайки слуховете отпреди няколко дни.

С цел създаването на стойност за акционерите на компанията, Теленор е предприела стъпки за оценяване на тази заявка и очаква да приключи този процес до края на първото тримесечие на годината. Оценката на заявката на интерес няма да се отрази по никакъв начин на работата на компаниите от групата на Теленор, както и на техните клиенти и служители, обещават от телекома.

Компаниите на Теленор в Централна и Източна Европа имат силни пазарни позиции и солидни финансови резултати, които представляват приблизително 9% от приходите и около 8% от печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) на Теленор Груп за 2017 г., се казва в съобщението. 

Припомням ви, че преди няколкод ни излезе информация, че Теленор Груп е в преговори за продажба на българския си, а вероятно и други оператори на американски фонд. Повече детайли засега няма, но се споменаваше сумата от 2 млрд. евро. 

Теленор няма да прави повече изявления и няма да коментира този въпрос до приключване на процеса по оценката на заявлението.

Telekom Austria Group ще прекръсти всички свои оператори на A1, Мтел включително

Telekom Austria Group, от която е част Мтел, обяви в сайта си, че планира да ребрандира всички оператори от групата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer