НачалоНовиниТеленор получава за втори път най-висока оценка за мрежата си от umlaut

Теленор получава за втори път най-висока оценка за мрежата си от umlaut

801
Написана от  nixanbal 20 май 2020
Теленор получава за втори път най-висока оценка за мрежата си от umlaut

В началото на 2020 г. Теленор обяви, че международната компания umlaut е оценила мрежата му най-високо в България с наградата Best in Test. Днес телекомът организира онлайн пресконференция, в която сподели, че е защитил титлата и за следващия период, в който umlaut са провели своите тестове. 

Според umlaut мрежата на Теленор е постигнала най-добри резултати на база тестове с "над 53 милиона проби в 96.3% от градските райони и 95.2% от извънградските зони в България". Проведените тестове включват ходене в населените места и тестове на свързващи пътища из страната.

Освен наградата Best in Test с обща оценка 859 от 1000 точки, от umlaut са установили, че мрежата на Теленор осигурява най-добра скорост за сваляне на данни и най-добро широколентово покритие.

По-горните резултати са на база тестове в периода ноември 2019 г. - март 2020 г. 

TELENOR-BEST-IN-TEST-MAY20-infographic-2-BG

Теленор обяви още, че на 13 март, когато българското правителство обяви извънредно положение, в мрежата им е регистриран най-висок гласов трафик от началото на 2020 г. - с 36% повече от средните нива за предходните четири петъка. Интересното е, че в същия ден трафикът на данни бележи спад от 5.5%. 

TELENOR-BEST-IN-TEST-MAY20-infographic-1-BG

Пиков трафик за 2020 г. досега пък е имало на 23 март, когато бяха наложени ограничения върху пътуването между големите градове. Тогава мрежата на Теленор е отчела 14% ръст на трафика на данни спрямо предходните 7 дни.

Повече за тестовете на umlaut прочетете в материала от януари - цък

На живо от световната премиера на Honor View 20

Здравейте от френската столица, където тук, в Salle Pleyel, днес Honor представи новия си топмодел View 20. Смартфонът предлага топконфигурация,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer